Teljes 2.5G platformot ad a Motorola a Benqnek

Tóth Kristóf, 2002. január 21. 06:32
Az amerikai mobilkommunikációs óriás Motorola a napokban bejelentette, hogy teljes 2.5G GPRS platformot biztosít a korábban ACER Communications & Multimedia (ACM) néven ismert Benqnek.
A Motorolától licencelt, illetve megszerzett technológiákat a Benq 2.5G, GPRS-alapú (General Pocket Radio Service - általános csomagkapcsolt rádiószolgáltatás) mobiltelefonok kifejlesztéséhez és gyártásához fogja felhasználni.

A Motorola már korábban is együttműködött számos mobiltelefon-gyártóval, amelyeknek a cég elsősorban IC-ket biztosított. A tajvani Benq azonban az első olyan társaság, amely a Motorola i.250 elnevezésű 2,5G platformját teljes egészében megkapja, beleértve az egyes chipkészleteket, a szoftvereket és a teljes körű technikai támogatást. A világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója a közelmúltban egyébként bejelentette, hogy a jövőben nagy hangsúlyt kíván fektetni mobilkommunikációs technológiáinak licencelésére. A társaság ennek megfelelően jelenleg is több leendő partnerrel folytat megbeszéléseket egy, a Benqéhez hasonló szerződés ügyében.

A Benq, a társaság vezetőinek elmondása szerint, a Motorolával kötött megállapodás ellenére számos más gyártó eszközeit is felhasználja mobiltelefonjaihoz. A Benq partnerei között olyan óriáscégek szerepelnek, mint a Texas Instruments (TI), az Analog Devices Inc. (ADI) és a Conexant Systems. A Benq első, saját márkaneve alatt megjelenő GPRS mobiltelefonja várhatóan a második negyedévben lát napvilágot, és TI chipsetre épül. A Motorola chipsetes Benq mobilkészülékek megjelenése csak később, a második fél évben várható.

A tajvani Benq hamarosan megjelenő GPRS mobiltelefonjait elsősorban a kínai piacra szánja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50