Új BenQ mobilok a hazai piacon

Kovács Attila, 2006. július 12. 14:49
A BenQ Mobile regionális és hazai vezetősége ma bemutatta a sajtó képviselőinek a magyar piacon megjelenő első három (S68, EL71, EF81) BenQ mobilkészüléket. Ezen túlmenően Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi fióktelepének vezetője és Petra Ullmann regionális termékmenedzser tájékoztatást adott a BenQ Mobile célkitűzéseiről, az új készülékek fő jellemzőiről, a BenQ és a Siemens hatékony szinergiájáról, valamint a BenQ-Siemens mobilkészülékek formai újdonságairól. Továbbá: egy közvélemény-kutatás alapján az újságírók tájékoztatást kaptak a hazai mobilhasználók szokásairól, készülékekkel szembeni elvárásaikról.
A BenQ Mobile a Mediánnal készíttetett ezerfős közvélemény-kutatásának eredményei alapján megállapítható volt, hogy a magyar mobilhasználók forma tekintetében a klasszikus, visszafogott, elegáns készülékeket részesítik előnyben. A drágább, minőségi anyagból készült telefonokat a megkérdezettek csaknem 50 %-a részesíti előnyben, ugyanakkor a túlnyomó többség a mobiltelefont még mindig az alapvető funkcióra, azaz telefonálásra használja. „A BenQ Mobile eddigi tevékenységét a termékfejlesztés területén alátámasztják a felmérés eredményei, és egyben kijelölik a követendő irányt, ami a funkcionalitást és a minőséget helyezi középpontba” – nyilatkozta Tárkányi Tamás.

A három készülék közül a BenQ-Siemens S68 azok számára készült, akiknek az elegáns külső épp olyan fontos, mint az egyszerű kezelhetőség és a funkcionalitás. A mindössze 13 mm vastag készülék matt színű, csiszolt alumínium előlappal és fekete, finom tapintású anyagból készült hátlappal rendelkezik. A telefon a mobilkommunikáció alapvető funkcióit, elsősorban a hangátvitelt helyezi előtérbe. A mobiltelefon kétmikrofonos rendszerrel, beépített kihangosító funkcióval és 64 szólamú csengőhangokkal rendelkezik. A készülék diktafonként is használható, így a fáradságos munkával begépelt SMS helyett hangüzenetünket könnyen elküldhetjük MMS-ben. A beépített szervező gyorsan és egyszerűen összehangolható a PC-n futó Outlookkal vagy Lotus Notes-al, a Bluetooth-nak köszönhetően akár kábel használata nélkül is. A BenQ-Siemens S68 Magyarországon júniustól kapható a T-Mobile üzleteiben, júliustól pedig a Pannon boltjaiban is, előfizetéses és pre-paid konstrukcióban egyaránt. A kártyafüggetlen verzió ára 39 900 forint.

A másik újdonság, a vékony kivitelben készült BenQ-Siemens EF81 mobiltelefon az új BenQ-Siemens márka „zászlóshajója”. A készülék mindössze 15,9 milliméter vastag, és valamennyi UMTS-funkcióval rendelkezik. Az exkluzív mobiltelefon két nagyméretű kijelzővel és a videotelefonálást megkönnyítő elforgatható kamerával is rendelkezik. Az ultravékony forma mellett a minőségi anyagok használata és a letisztult vonalvezetés egyaránt rabul ejti a tekintetet. A fényképek és a videók készítését 2 megapixeles, 5-szörös digitális zoom-mal rendelkező kamera teszi lehetővé. A gyors UMTS-kapcsolaton keresztül videohívások bonyolíthatók le, valamint zenei felvételek és mozgóképek is letölthetők vagy lejátszhatók. A beépített médialejátszó az összes népszerű fájlformátumot támogatja (MP3, ACC++, MPEG4, RealVideo 8/9, h.263 és 3GPP). Mindezeken felül 64 MB belső memória és a tárhelyet akár 1 GB-nyira növelő Mikro SD kártya gondoskodik arról, hogy megfelelő mennyiségű memória álljon rendelkezésre a fotók és videók elmentéséhez. A kártyafüggetlen BenQ-Siemens EF81 készülék (ára 99 900 Ft) már kapható a hazai kiskereskedelemben, a mobilszolgáltatók üzleteiben pedig a nyár folyamán lesz elérhető.

A harmadik újdonságról, a BenQ-Siemens EL71 típusról már egy, a BenQ-val kapcsolatos korábbi hírünkben adtunk információt. Új hír, hogy a készülék várhatóan két héten belül kerül a hazai kiskereskedelmi forgalomba, így a kártyafüggetlen változatnak sincs még ára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50