Még ebben az évben megjelenhet a HomeStation

Tóth Kristóf, 2002. január 21. 00:17
A Microsoft Xbox játékkonzoljának otthoni szórakoztatóközponttá alakított változata egyes elemzők szerint létező terv, amelyet a szoftveróriás még ebben az évben meg kíván valósítani.
A közelmúltban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a Microsoft egy digitális szórakoztatóközponttá bővített Xbox változatot készül kiadni HomeStation néven. Hans Mosesmann, a Prudential Securities egyik elemzője a napokban elmondta, hogy a Microsoft terve igenis valós, és az eszköz még 2002-ben piacra kerülhet. Az EBN-nek adott interjújában Mosesmann hangsúlyozta, a közelmúltban megrendezett CES-en (Consumer Electronics Show - Szórakoztatóelektronikai Kiállítás) elég információt szerzett ahhoz, hogy megerősítse a HomeStation projekt létezését.

A HomeStation az Xbox játékkonzolra fog épülni, de a játékkonzol funkciók mellett egy otthoni digitális szórakoztatóközpont is lesz olyan funkciókkal, mint a digitális videofelvétel, illetve a DVD lejátszás. Mivel az Xbox PC alapokra épül, az extraszolgáltatások technikai megvalósítása nem jelenthet problémát. Mosesmann szerint a hangsúly a kiadási stratégián, illetve a gyártókapacitás kérdésén van.

Amennyiben a Microsoft Xbox sikeres lesz Európában és Japánban is, a HomeStation bejelentése valószínűleg az idei harmadik negyedévben megtörténik. A Prudential Securities elemzője úgy véli, az Xbox sikere esetén egyenes út vezet a HomeStation széleskörű elterjedéséhez is. A HomeStation segítségével a Microsoft ütőképes zenei- és videoszolgáltatásokat indíthat, és a .Net stratégiáját is bevezetheti az otthonokba.

Az ár kérdése azonban kritikus lehet a társaság számára. Az Xbox a többi konzolhoz hasonlóan elsősorban az eladott játékok által termel hasznot a gyártónak, maga a konzol ezért "áron alul" kerül forgalomba. A HomeStation esetében ez azonban korántsem ilyen egyértelmű. Amennyiben a Microsoft a HomeStationt is kedvezményes áron árulná, nem biztos, hogy szolgáltatásaival képes lenne elegendő hasznot termelni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50