3G készülék a Sony Ericsson kínálatában

Kollár Csaba, 2002. január 21. 00:30
A Sony Ericsson bejelentette, hogy multimédiás 3G-s telefonjai 2002 első negyedévében kerülhetnek a boltokba. Szakértők azért tartják jelentősnek a Sony Ericsson bejelentését, mivel az új telefonok és kiegészítő eszközök közvetlenül a szemekkel és a fülekkel kommunikálnak.
“A Sony Ericsson bízik abban, hogy egyre több ember fogja majd a telefonokat inkább nézni, semmint hallgatni” – nyilatkozta Stefan Streit a Sony Ericsson Mobile Communications termékmarketingért felelős elnökhelyettese. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a cég az eddiginél is nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy olyan multimédiás eszközöket fejlesszen, melyeknél a vizuális információk kerülnek előtérbe az auditívek mellett.

Stefan Streit azt is elmondta, hogy a 3G telefonoknál nagyobb adattovábbítási sebesség lehetővé teszi a nagyobb kijelzőt, ami intelligensebb felhasználófelülettel párosul a mostani telefonokhoz képest. A 3G multimédiás telefonok másik jellemzője, hogy a hallás és a látás mellett közvetve vagy közvetlenül a többi érzékszervre is hatnak.

A Sony Ericsson a jövőt illetően készülékeiben az alábbi eszközöket és szolgáltatásokat kívánja beleépíteni eszközeibe:

digitális kamera

zenei lehetőségek

csatlakozás mp3 és rádióadókhoz

jobb hangminőség

a fiatalok és a tinédzserek számára csoportos játék

A közeljövő Sony Ericsson telefonjainak designjával kapcsolatban Stefan Streit a következőket nyilatkozta: “amikor designról beszélünk, akkor rendszerint a telefonok külső formájával foglalkozunk, holott ennél sokkal fontosabb a kezelőfelület, aminek intelligensnek és felhasználóbarátnak kell lennie. A mobil multimédia eszköznek sokkal többnek kell ugyanis lennie egy kommunikációs eszköznél.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59