3G Apple iPhone jövőre?

Milkovits Gábor, 2007. február 24. 16:51
Az Apple Insider nevű, Apple-hírekkel és -pletykákkal foglalkozó weboldal szerint már 2008 elején megjelenhet a forradalmi kezelőfelülettel ellátott, zenelejátszós Apple iPhone mobiltelefon harmadik generációs változata.
A készüléket egyébként szinte egyöntetűen dicsérő szakemberek és felhasználók három dolgot kritizálnak vele kapcsolatban: a kötött platformot, a viszonylag hamar lemerülő akkumulátort, illetve azt, hogy az iPhone csupán az EDGE-alapú adatforgalmat támogatja. Ha a hír igaz, akkor a gyártó és forgalmazó Apple egy éven belül, sőt az első generációs iPhone júniusra kitűzött európai startjához képest alig több mint fél évvel később piacra is dobja a 3G hálózaton működő készüléket. Egyes elemzők ennek kapcsán tudni vélik, hogy a telefon éppen azért nem támogatja a 3G hálózati funkciókat, mert az Apple rögtön egy HSDPA verziót tartogat az európai piac számára, ez a technológia pedig még nem igazán elterjedt a tengerentúlon, sőt igazából még az öreg kontinensen sem. Annyi biztos, hogy egy HSDPA iPhone-nak lenne értelme, hiszen a mobil szélessávon a felhasználók könnyedén letölthetnék útközben az iTunes-on vásárolt zenéket.

 Az Apple Insider azt állítja, hogy egy olyan svéd nagyvállalattól szerezte az értesülést, amely egy mobilszolgáltatóval tárgyalt szerződése meghosszabbításáról, és ekkor közölték illetékeseikkel a hírt a 3G iPhone 2008 eleji startjáról. Annyi bizonyos, hogy az Apple szokásához híven sem megerősíteni, sem cáfolni nem fogja az információt, így a készülék tényleges megjelenéséig semmiben sem lehetünk biztosak.
Kulcsszavak: UMTS mobiltelefon Apple

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50