Emma.fm: digitális zene Nokia készülékekre

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 21. 21:50
Az Elisa Communications és a Nokia a mobileszközökre szánt zene kereskedelmi forgalmazásának tesztelése céljából az Emma.fm-en (www.emma.fm) az Elisa internetes digitális zeneüzletében elérhető mobilzene-szolgáltatást fejlesztett ki.
Az Emma.fm próbaszolgáltatás védett fájl formátumú digitális zeneszámokat kínál a Nokia 5510 és a HDR-1 Nokia Music Player (zenelejátszó) felhasználói számára.

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a finn felhasználók mobiltelefon-számlájukon fizessenek a zenékért. Egyéb lehetőségek között az internetes bankon át bonyolított és a hitelkártyával történő fizetés szerepel. A szolgáltatás 2002. január 18-án indult.

Az internetes zeneboltban megvásárolt felvételt a felhasználó saját számítógépére tölti le, majd átküldi mobilkészülékére. Az első letöltés alkalmával az Emma Playert (lejátszó) is megkapja, mely a zeneszámok kezelésében, valamint a személyi számítógépről a Nokia 5510-re vagy a Nokia zenelejátszóra történő átvitelben nyújt segítséget. A szolgáltatás jelenleg csak a finnországi felhasználók számára elérhető.

„A zene ilyen módon történő forgalmazása az üzletág egyik legfontosabb potenciális növekedési területét jelenti. A kísérlet során minden érintett zeneforgalmazó cég számára létfontosságú információhoz juthatunk, és fontos tapasztalatot szerezhetünk” - mondta Wemppa Koivumäki, az EMI Finland ügyvezető igazgatója.

„Ezzel a szolgáltatással egy új üzleti modellt próbálunk ki. Úgy gondoljuk, hogy a mobilzene a digitális szolgáltatások egyik fontos területévé válik, melynek sarkalatos pontja az ügyfelek kényelmének biztosítása. Ezzel az üzleti modellel ügyfeleink kényelmesen, a mobiltelefon-számlájukkal együtt fizethetnek a megvásárolt zenetartalomért. Az Emma.fm zeneszolgáltatás a mobilzene-üzletág sikeres beindulását jelzi” - tette hozzá Ilkka Raiskinen, a Nokia Mobile Phones mobilalkalmazások és szolgáltatások részlegének alelnöke.

Az Emma.fm számos díjat kapott különböző multimédiás versenyeken. Ez a szolgáltatás végzett az első helyen az Euro Prix 2001 verseny e-business kategóriájában. Az Emma.fm a fizetési rendszere, a jól működő felhasználói felülete és hálózatának kiváló minősége miatt kapott elismerést.

Az Emma.fm szolgáltatást az ÄKT ry (az IFPI finnországi csoportja), nemzetközi zenekiadók: a BMG, az EMI és az edel, valamint a legnagyobb finnországi zenekiadók: a Poko Recodrs, a Spinefarm, a Johanna Kustannus, a Love Kustannus és a Siboney együttműködésével hozták létre. Az Emma.fm 2001 januárjában kezdte meg működését.

Kulcsszavak: +fohir Nokia mobilszolg zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14