Szabályozások Japánban a mobilkommunikáció terén

Kollár Csaba, 2002. február 5. 22:31
Jeffrey Funk a Kobe University egyetemi tanára, illetve az egyik legelismertebb mobilinternet-szakértő azzal a felszólítással fordult Japánhoz, hogy szabályozza újra a vezeték nélküli internetes szolgáltatásokat.
Nagyon fontos Japán számára, hogy újraszabályozza a mobilinternetet, mivel abban hatalmas lehetőségek vannak, melyekkel élni kell – nyilatkozta a professzor a Foreign Correspondents Club gyűlésén Japánban. Majd folytatta “az egyik legnagyobb probléma Japánban az, hogy a vezetékes internetet túlszabályozták, s ez már gátolja az egészséges fejlődését.”

Japánt az elemzők úgy tartják számon, mint a vezeték nélküli kommunikáció egyik legdinamikusabban fejlődő országát, ahol az NTT DoCoMo “sikerre vitte” az i-mode-ot.

Funk érvelésében arra is kitért, hogy “nem hiszek abban, hogy Japán annyira sikeres lesz ezen a területen, mint korábban a tranzisztoros rádió és a tranzisztoros TV kifejlesztésekor, itt ugyanis számos kis szolgáltatást kell elindítani, ami logikusan kisebb haszonnal is jár. Az Ázsia kontra Európa és/vagy Amerika versenyben az a földrész kerül ki győztesen, amelyik csak minimumszabályokkal, az egészséges versenyszellemet fenntartva próbálja megregulázni a vezeték nélküli fejlesztők működését. „

Kulcsszavak: +fohir trend mobilhálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50