IQSoft: új ügyvezető igazgató; portálépítés és alkalmazás-integráció

Kovács Attila, 2002. február 6. 14:37
A KFKI Számítástechnikai Csoport szoftver- technológiai és - fejlesztési központjának, az IQSOFT RT.-nek új ügyvezető igazgatója 2002. február 1-től Verseghi Nagy Miklós, aki előtte 11 évig az Ericsson Magyarország munkatársaként tevékenykedett, 1998-tól felsővezetőként.
A váltást a KFKI Számítástechnikai Rt. külhoni terjeszkedése tette szükségessé, az eddigi ügyvezetőt, Szabó Tamást megbízták az elsősorban a cégcsoport szoftverfejlesztési tudására és tapasztalatára támaszkodó KFKI Systems amerikai leányvállalat létrehozásával, beindításával.

Az IQSoft február 6-án tartott sajtótájékoztatóján bemutatkozott Verseghi Nagy Miklós a célokat így összegezte:

„Meg kívánom őrizni azokat az értékeket, amelyeket az IQSoft a szoftverfejlesztés minősége, a technológiai vezető szerep, a gyorsaság, és a vevői igényekhez történő alkalmazkodás terén magáénak tudhat. Ugyanakkor elsődleges feladatomnak tekintem a vállalat felkészítését a növekvő piaci igények kiszolgálására. Meggyőződésem szerint az IQSoft számára az elsődleges kihívás a bővülő szoftverfejlesztési piacon egyszerre piaci pozíciót erősíteni, és az ahhoz szükséges termelőkapacitásokat bővíteni amellett, hogy a cég a minőségbiztosítás terén is felsőbb osztályba lép. (Ezért az rt. megkezdi a felkészülést a CMM /Capability Maturity Model/ 3. szintjének idei elérése céljából – a szerk.) A távközlési piacon különösen nagy lehetőségek várnak az IQSoftra, ugyanis a telekommunikációban a továbblépéshez a felhasználói alkalmazások hosszú sorára van – éppen mostantól - szükség. A piac érettsége - várhatóan 2002 második felében - indokolttá teszi a fejlesztések beindítását.”

Dömölki Bálint, az IQSoft elnöke hangsúlyozta, hogy a kialakuló új, megkülönböztető cégprofilt – portálépítés és vállalati alkalmazásintegráció – kívánják idén továbberősíteni. Arról is tájékoztatott, hogy az rt. 2001-es év árbevétele 1,7 milliárd, a cégnél keletkező hozzáadott érték 1,2 milliárd forint volt, az ehhez képest viszonylag szerény 70 millió forintos adózás előtti nyereség részben a technológiai invesztíciók következményének tekinthető. Ludman Lajos, a KFKI Számítástechnikai Csoport vezérigazgatója kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az IQSoft-tól az idei elvárás 2 milliárd forint árbevétel és 200 millió forint nyereség. Azt már Verseghi Nagy Miklós tette hozzá, a tervek teljesüléséhez 2002-ben 20-25% növekedést kell a cégnek realizálni.

További információk:

Az IQSoft szintén újonnan kinevezett vezetője Kovács András technológiai igazgató.

2001-ben az alkalmazotti létszám 90 főre bővült és további 40-50 fős, képzett szakértői gárda vonható be az egyes fejlesztési feladatok megvalósításába.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14