Az AMD a PDA vonalon is erősít

Tóth Kristóf, 2002. február 7. 06:59
A chipgyártó AMD hivatalosan is megerősítette azt a napokban elterjedt hírt, miszerint a társaság felvásárolja az Alchemy Semiconductort, amely utóbbi cég PDA-kba és MP3 lejátszókba szánt, MIPS-alapú processzorokat gyárt.
Az Advanced Micro Devices (AMD) szerdán jelentette be hivatalosan, hogy a közeljövőben megvásárolja az Alchemy Semiconductort, amely nagy teljesítményű, ugyanakkor kis fogyasztású, MIPS processzorokat készít PDA kéziszámítógépekbe, hálózati, valamint PC-ken kívüli eszközökbe. A társaság emellett egy új egységet is létrehoz Personal Connectivity Solutions (Személyes Kapcsolatteremtési Megoldások) néven. Az új részleg vezetője William Edwards, a Hesson Labs. volt vezérigazgatója lesz.

Az austini (Texas) központú Alchemy felvásárlási tranzakciója várhatóan még ebben a negyedévben befejeződik. Az anyagi részleteket egyik társaság képviselői sem kívánták nyilvánosságra hozni.

Az AMD x86-alapú megoldásaival jelentős részesedést tudhat magáénak a beágyazott rendszerekhez készülő processzorok piacán, a társaság ugyanakkor nem rendelkezik olyan processzorral, amely megfelelő lenne az apró hordozható eszközökbe, mint amilyenek például a PocketPC PDA-k. Az Alchemy felvásárlása, illetve az újonnan létrehozott részleg lehetővé fogja tenni az AMD számára, hogy a társaság ütőképes konkurenciát állítson az Intel StrongARM processzorainak.

Hector Ruiz, az AMD elnöke 2000 elején, nem sokkal kinevezését követően bejelentette, hogy a társaság a jövőben a kisméretű mobil eszközökhöz is ki kíván adni processzorokat. Mint a vezető elmondta, ezek a mobil processzorok teljessé teszik az AMD jelenleg kizárólag PC processzorokból, illetve flash memóriákból álló termékskáláját.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55