A Novell csatlakozik a Liberty Alliance Project kezdeményezéshez

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 7. 10:15
A Novell és a Liberty Alliance Project – mely a hálózati személyazonosság nyílt szabványának kidolgozását tűzte ki feladatául – ma bejelentette, hogy a Novell támogatóként csatlakozik a kezdeményezéshez.
A Novell más iparági vezető cégekkel együtt üzleti szabályokat és technológiai megoldásokat dolgoz ki egy nyílt, egységesített egypontos beléptetést megvalósító modellhez, mely leegyszerűsíti és biztonságosabbá teszi a hálózati üzletvitelt.

Napjainkban a hálózati üzletvitelt folytató felhasználók gyakran minden egyes látogatásuk alkalmával kénytelenek azonosítani magukat, amikor meg kívánnak tekinteni egy weboldalt, vagy használni kívánnak egy on-line alkalmazást. Ez a folyamat bonyolultabbá teszi az internet alapú tranzakciókat, vagyis nem kellően felhasználóbarát.

A Liberty Alliance Project egy üzleti szövetség, mely az internetes személyazonosság-megoldások alapjául szolgáló nyílt szabványok kidolgozásával ezen probléma megoldását tűzte célul maga elé. Ez a megoldás az ügyfelek és az üzleti felhasználók számára egypontos beléptetést biztosít az Internet alapú erőforrásokhoz, miközben lehetővé teszi számukra személyes információik védelmét.

Támogató tagként a Novell rengeteg tapasztalattal szolgálhat a személyazonosság-kezelés, hozzáférésfelügyelet és az egypontos beléptetés területén a Liberty Alliance számára, és aktív taggá kíván előlépni a irányelveket kidolgozó, marketing- és technológiai bizottságaiban. A Novell szaktudását és gyakorlatát adja a személyazonosság-kezelő rendszer fejlesztéséhez, terjesztéséhez és telepítéséhez egyaránt.

Kulcsszavak: Novell +céginfo hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14