Az NTT DoCoMo PDA portálsite-ja

Kollár Csaba, 2002. február 8. 21:44
Japánban február 7-én jelentette be az NTT DoCoMo, hogy nyolc regionális együttműködő céggel együtt a közeljövőben olyan portált indít el, amelyet a PDA készülékkel rendelkezők nézhetnek majd meg.
A tervek szerint a tartalomban és szolgáltatásokban gazdag portál 2002. március 1-től lesz elérhető. A site-ot olyan PDA-kkal lehet megnézni, amelyek böngészésre alkalmasak, egyben bármely DoCoMo PDC, PHS, vagy DoPa mobiltelefonhoz csatlakozni tudnak.

A cég hivatalos közleményében kihangsúlyozza, hogy „a DoCoMo elhatározta, bemutatja a saját fejlesztésű rendszerére tervezett olyan szolgáltatásokat, melyek PDA eszközökön keresztül is elérhetők lesznek. Így a nagy sebességű vezetéknélküli hálózat előnyeit már nem csak a mobiltelefon-tulajdonosok élvezhetik.”

Az infogate fantázianevet viselő portálon keresztül a felhasználók szinte minden információt elérhetnek, így a híreket, az időjárás-jelentést, a banki híreket és egyéb online alkalmazásokat, mint pl. a csoportalkalmazás. Az infogate átjáróként is működhet, segítségével a vállalatok a PDA-val rendelkező beosztottaik részére hozzáférést engedélyezhetnek a bizalmas céges iratokhoz, az ügyféladatbázisokhoz, a szerződésekhez.

Az infogate szolgáltatás díja több részből tevődik össze. Egyfelől egy havi alapdíjat tartalmaz, ami jelenleg 100 jen. Másodsorban egy információfelhasználási díjat, ami az információ milyenségétől és a szolgáltatás nyújtójától függ. Harmadsorban pedig a kapcsolási díjat.

Az NTT DoCoMo fejlesztéseivel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy „a szolgáltatást elsőként Japánban indítjuk, de azt követően más országokban, elsősorban Európában is meg kívánjuk honosítani fejlesztésünket”.

Kulcsszavak: NTT portál +fohir DoCoMo pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50