A Microsoft betöm 6 IE biztonsági rést

Tóth Kristóf, 2002. február 12. 22:05
A szoftveróriás a napokban kiadott egy olyan javítócsomagot az Internet Explorer webböngésző programjához, amely hat különböző biztonsági problémára jelent megoldást.
A problémák egyike a hírek szerint azt is lehetővé teszi, hogy egy hacker átvegye az irányítást a felhasználó számítógépe felett. A kritikus biztonsági hiba a hírek szerint olyankor teszi védtelenné az Internet Explorer felhasználót, amikor a böngésző külső dokumentumokat nyit meg. Ez utóbbi biztonsági rés egyébként már több, mint két hónapja ismert, a redmondi (Washington) központú szoftvercég azonban csak mostanra talált rá megoldást. "Közöltük, hogy a probléma vizsgálat alatt állt" - mondta a Microsoft szóvivője.

A biztonsági hibát egy 31 éves austini (Texas) számítógépes biztonsági szakértő fedte fel, aki a probléma leírását számos levelezőlistára eljutatta. A napokban kiadott Internet Explorer javítócsomag emellett megoldást jelent két másik problémára is. Ezek a böngésző HTML kezeléséhez, fájlok megnyitásához, illetve bizonyos scriptek futtatásához kapcsolódnak.

Az összesen hatféle biztonsági hibát kijavító patch alig két nappal azután látott napvilágot, hogy a szoftveróriás Microsoft kiadta az MSN Messenger javított változatát. A Messenger biztonsági problémája által lehetővé vált, hogy illetéktelenek hozzájussanak a felhasználók bizalmas adataihoz. Bár a szoftvercég szerint a problémát ez idáig senki nem használta ki, a társaság nyomatékosan arra kéri a felhasználókat, telepítsék fel a Messenger legújabb, javított verzióját.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50