Elektronizált dokumentumkezelés a TVK-nál

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 14. 18:08
A Tiszai Vegyi Kombinát Rt 350 felhasználó kiszolgálására vásárolt - idehaza eddig csak a Movex vállalatirányítási rendszer mellett vizsgázott, de ez esetben BPCS-szel együttműködő - dokumentum kezelő rendszert az aPLUS Consultingtól.
A svéd StreamServe AB szoftvere, a TVK-nál jelenleg bevezetés alatt álló kimenetkezelő megoldás az ERP rendszerbe való beavatkozás nélkül egységesíti, formázza meg, teszi igényessé, valamint rendezi könnyen kezelhető formába a cég működése során a vállalatirányítási rendszerében - jelen esetben a már említett BPCS-ben - keletkező iratokat, pl. számlákat, megrendelés visszaigazolásokat, szállítóleveleket stb.

Az aPLUS és a hazai legnagyobb vegyipari komplexum munkatársai már a bevezetése során a közösen formázzák a dokumentumokat, hogy ez utóbbiak később - az újak kialakításakor, illetve a régi formák megváltoztatásakor - ne legyenek folyamatosan a bevezetést végzőkre utalva.

A TVK Rt. - a szoftver más felhasználóihoz hasonlóan - többek között azért döntött a bevezetés mellett, mert a multinacionális ERP-gyártók többsége elsősorban a rendszereiből kikerülő dokumentumok tartalmára és nem küllemére helyezi a hangsúlyt, a svéd StreamServe viszont, épp ezt meglovagolva, kizárólag az Output Managementre specializálódott. Nyugaton az ERP rendszerek és a StreamServe együttműködése már megszokott, idehaza, mint már említettük, eddig elsősorban a Movex-felhasználók - mint például az Agrokomplex C. S. Rt., az Olympus Magyarország Kft., a Payer Industries Kft. vagy a Curver termékeket gyártó Newel Kft. - csinosították dokumentumaikat a rendszerrel. Így, a már fent említett TVK-nál, illetve egy másik, szintén most, a GEDOS fővállalkozása alatt olyan közüzemi szolgáltató vállalatoknál, mint a Dédásznál, Titásznál, Édásznál és Kögáznál folyó bevezetéskor vizsgázik első ízben más irányítási rendszerrel együttműködve - ez utóbbiak esetében SAP-hez illesztve - az aPlus Consulting közreműködésével a StreamServe kimenetkezelő megoldás.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55