Magasabb osztályba lép a MonDoc System

forrás Prim Online, 2006. augusztus 28. 12:43
Támogatási szerződést köt a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda a Montana Zrt. –vel. A cél, hogy az irat- és dokumentumkezelők piacvezetőjét, a MonDoc System-et magasabb grádicsra emeljék.
A továbbfejlesztési szerződés alapját a Montana ez év áprilisában benyújtott pályázata képezi. A sikert a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 3.3.3/3, azaz a „vállalati innováció támogatása” támogatási rendszerben sikerült elérni. A pályázat célja az volt hogy MonDoc System grafikus felület alatt futó munkafolyamat támogató rendszerrel, mint önálló modullal gazdagodjon.

A továbbfejlesztési szerződés alapját a Montana ez év áprilisában benyújtott pályázata képezi. A sikert a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 3.3.3/3, azaz a „vállalati innováció támogatása” támogatási rendszerben sikerült elérni. A pályázat célja az volt hogy MonDoc System grafikus felület alatt futó munkafolyamat támogató rendszerrel gazdagodjon.

A MonDoc System egyre népszerűbb. Felhasználóinak száma elérte az 10 216-ot. A 2005-ös éves 15%-os növekedési ráta idén 280%-ra (!) nőtt. A felhasználók elégedettségének, pozitív értékítéletének köszönhetően az eddigi tényadatok és előrejelzések alapján a várható éves bevétel az elmúlt évi 250 millió körüliről ez évben közel 700 millió forintra nő.

A sikeres pályázat a MonDoc Sytem egyre gyorsabban növekvő számú felhasználója előtt merőben új és különleges lehetőséget nyit meg. A fejlesztéssel modellezhetővé válnak a gazdasági életre jellemző üzleti folyamatok, ráadásul e folyamatok modellezése ettől kezdve személyesen az ügyfélre, felhasználóra szabva válik lehetségessé. Éppen ez az, amire eddig is minden felhasználó vágyott.

Hogy mi ebben az újdonság? A személyre szabott fejlesztések – komoly költségek mellett – eddig csak előre leprogramozott folyamatszabályzást tettek lehetővé. A MonDoc System most olyan rendszerépítést valósít meg, amelynek eredményeképpen az egyes ügyfeleknél szerteágazóan bonyolult folyamatok leképzése egy grafikus felületen történik. Ennek jelentőssége, hogy a változó hatáskörök és szervezeti módosulások a grafikus folyamatábrán könnyedén átrajzolhatóak. Ezek azután automatikusan leképződnek az elektronikus folyamatszabályzó programba. Ebből következik, hogy a kifejlesztésre kerülő modul kellő rugalmasságot biztosít – ráadásul igen költséghatékony módon. Az eddigi gyakorlattal ellentétben az új fejlesztés alkalmazásával a munkafolyamatok megváltozásakor a rendszer aktualizálásához nincs szükség külső fejlesztői kapacitásra. Ez pedig komoly üzleti előnyt jelent a felhasználóknak az eddigi, kevésbé rugalmas rendszerekkel szemben.

A MonDoc System számára kifejlesztett rendszer más szoftver rendszerekbe is integrálható. A munkafolyamat támogató modul nemzetközi standard interfészekkel alkalmas rá, hogy integrált irodai alkalmazásokhoz kapcsolódjon.

A Montanától kapott tájékoztatás szerint a fejlesztés a támogatási szerződés szeptemberi aláírásával indul.  Az alkalmazással bővített MonDoc System bemutatását 2007. májusára tervezik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50