Új épületben a teleház Jászkiséren

MTI Sajtóadatbank, 2002. február 27. 09:26
Egy használaton kívüli épület felújítása eredményeképpen új otthont kapott a teleház Jászkiséren; a létesítményt kedden Nigel J. Thorpe Nagy-Britannia magyarországi nagykövete adta át rendeltetésének.
A jászsági településen 1997 óta meglévő, az információs társadalom lehetőségeit kínáló teleház az önkormányzat támogatása és sikeres pályázatok révén új helyre költözhetett. A teleházat működtető Jászkisér Gyermekeiért Alapítvány ugyanis azzal a feltétellel kapta meg a település tulajdonában lévő épületet, hogy gondoskodnia kell annak rendbe tételéről. A civil szervezet e célra pályázati úton 6 millió forintot nyert a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaügyi Központtól, miután vállalta négy megváltozott munkaképességű személy hároméves foglalkoztatását. Az eredményes pályázathoz szükséges önerőt - 1,5 millió forintot - az önkormányzat biztosította.

Az alapítvány emellett Nagy-Britannia budapesti nagykövetségétől 300 ezer forintot nyert arra a képzési programra, amelynek segítségével a megváltozott munkaképességű emberek elsajátították a teleházban és hozzá tartozó nyomdában rájuk váró teendőket.

A jászkiséri teleház új épületének átadása alkalmából a Magyar Teleház Szövetség felhívással fordult más országok hasonló szervezeteihez, s azt javasolta, hogy hozzák létre a Teleház Szövetségek Európai Unióját. A kezdeményezők az remélik, hogy ennek létrejöttével a teleházak tapasztalatainak, képzési formáinak átadásához az EU anyagi forrásaiból részesülhetnek.

Kulcsszavak: teleház

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36