Panasonic NV-MX350

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 10. 10:53
A Panasonic a napokban mutatta be új, 3CCD-s digitális videokameráját, az "e.cam" NV-MX350 modellt, melynek fő jellemzői a Leica Dicomar objektív és az 1,8 megapixeles állókép-készítési lehetőség.
  • A 3CCD összesen 570 000 pixelt hoz létre, melyből a tényleges pixelszám 360 000, és a vízszintes irányú digitális videofelbontás értéke körülbelül 540. Állóképek készítésénél a Panasonic igen sűrű pixelelosztási technológiája a pixelek számát vízszintes és függőleges irányban is megkétszerezi. Az eredményül kapott 1,8 megapixel (1568x1152) a 3CCD-s kamerarendszerrel kombinálva kiváló képet ad.
  • Leica Dicomar objektív - Leica Camera AG által az optimális műszaki jellemzők kialakításához ajánlott speciális, többrétegű bevonat, mellyel 7 lencsét láttak el, minimálisra csökkenti a tükröződést és a beégést.
  • A MEGA OIS rendszer kiküszöböli az instabilitás hatásait még a megapixeles felbontású állóképeken is. Az OIS, mely a videofelvételeken jelentkező, a kéz remegéséből származó instabilitás kiküszöböléséért oly népszerűvé vált, most minden korábbinál hatékonyabb. Egy új algoritmusnak köszönhetően a kézremegés hatása még a rázkódásra igen érzékeny MEGApixeles állóképekről is eltüntethető.
  • Amellett, hogy az SD memóriakártyán megapixeles felbontású állóképek tárolhatók, lehetőség van MPEG4 formátumú internetes mozifilm rögzítésére is az (opcionális) 64 MB-os SD memóriakártyára, egycsatornás hangrögzítéssel, körülbelül 1 óra öt perc terjedelemben. Csak hang rögzítése esetén maximum négyórányi hangfelvétel készítésére van lehetőség.
  • Az MX350 biztosítja mindazokat a széles körű kézi beállítási lehetőségeket, melyeket a félprofi felhasználók és a kép- és hangminőséggel szemben igényes amatőr felhasználók megkövetelnek.

Felvevőgomb hangalámondáshoz

Zebracsíkos háttér-figyelmeztetés túlexponálás esetén

Képillesztés

Mikrofon bemeneti szintszabályozó

Filmezési adatok rögzítése

Színhisztogram-kijelző

Közvetlen fókuszszabályozó tárcsa, kézi íriszállítás, kézi fehéregyensúly-állítás stb.

  • Az (opcionális) VW-BTC1 Bluetooth adapterkészlet lehetővé teszi állóképek vezeték nélküli áttöltését számítógépre (10 méteres távolságon belül). Az opcionális készletben található szoftverrel a képek közvetlenül, szakaszosan vihetők át a számítógépre, de a szalagon lévő mozgókép-adatokból is létrehozhatunk állóképet.
  • A fényképkészítést a beépített vaku könnyíti meg. Három üzemmódból lehet választani: automatikus, bekapcsolt, kikapcsolt. A vaku működéséhez pirosszem-hatás csökkentő és fényerőszabályozó funkciók is tartoznak.
  • A gépen a képszerkesztést és a hálózati használatot lehetővé tévő számos csatolófelület található, így AV kimenet/bemenet, USB port, i.Link és digitális állókép terminál.
  • Az NV-MX350 a gépre felcsatolható opcionális CGA-D54S nagy teljesítményű akkumulátorral körülbelül 8 óra 15 percig üzemeltethető.
  • Nagy, jól látható 3,5 inches 200 000 pixeles LCD kijelző
  • 12-szeres optikai zoom, 120-szoros digitális zoom
  • Standard kiegészítők: Hálózati adapter, akkumulátor, SD memóriakártya (8 MB), USB kábel és & driver program, szoftver, infravörös távirányító, objektívsapka, AV kábel, vállszíj.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50