Internetszolgáltatás valamennyi kaposvári általános iskolában

MTI Sajtóadatbank, 2002. március 13. 10:56
Hamarosan valamennyi kaposvári általános iskolában lehetővé válik, hogy a tanulók a világhálóra csatlakozzanak; az erről szóló megállapodást kedden írta alá az internetszolgáltatóval Kaposvár polgármestere.
- Ez az első magyar város, ahol az önkormányzat kezdeményezésére és támogatásával az általános iskolák mindegyikében igénybe vehető az internetszolgáltatás - hangzott el a szerződés ünnepélyes aláírásakor a városházán.

A világháló használatának lehetőségeivel, előnyeivel áprilistól elejétől élhetnek a tanulók az iskolákban.

Szita Károly polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelt feladatának tekinti az informatika és a nyelvi képzés támogatását.

- A korszerű ismeretek megszerzéséhez elengedhetetlen az informatikában való jártasság, az internet használata - szögezte le az önkormányzat vezetője.

A korlátlan idejű használatot biztosító általános iskolai internetszolgáltatás költségeire évente csaknem 4 millió forintot fordít az önkormányzat, emellett 34 újabb számítógép vásárlásához biztosított forrást. Ezzel összesen több mint 130 internetezésre alkalmas gép áll a kaposvári tanulók rendelkezésére a város 15 általános iskolájában és a zeneiskolában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55