CeBIT: Organizer-mobiltelefon kamerával

Kollár Csaba, 2002. március 17. 20:05
A CeBIT-en a SonyEricsson olyan új készüléket mutatott be, amelyik ötvözi magában a mobiltelefon, az organizer, valamint a kamera funkcióit is.
A P800 elnevezésű készülék támogatja a Bluetooth és a Java szabványokat, a GPRS-t, valamint e-mail kliensként is működik. A készülék megbirkózik azonban az i-mode-dal, valamint a HTML oldalakkal is. Segítségével Word és Excel dokumentumokat is megtekinthetünk a színes kijelzőn, mely 208*320 pixel nagyságú. A 12 MB memória – a cég közleménye szerint – garantálja a gyors működést.

A háromcsatornás P800-on egyaránt dolgozhatunk billentyűzettel, illetve nyomásérzékeny képernyőn keresztül. A P800 támogatja az MMS szabványt, a beépített kamerája által rögzített képek segítségével így multimédiás üzeneteket is tudunk küldeni. A P800-zal letölthetünk videoklipeket, mint sportesemények, zenei videók, vagy akár mozielőzetesek.

Az organizer funkcióknak köszönhetően határidőnaplóként, címregiszterként is használhatjuk a készüléket, illetve megtekinthetjük aktuális intéznivalóink listáját is. Ezek az adatok egyébként a számítógéppel szinkronizálhatók.

A Sony Ericsson elnökének, Katsumi Ihara-nak a gondolatait idézve: “a P800 tökéletesen szimbolizálja, hogy mit is jelentenek a mobil multimédiás eszközök. Olyan telefont alkottunk, amelyik gyökeresen képes megváltoztatni az emberek kommunikációját, és segít nekik abban, hogy a kifejezések és közlésmódok új, eddig ismeretlen útjait fedezzék fel.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36