Üzleti Hír Központ - Business News Market

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 8. 11:06
Üzleti Hir Központ néven újabb elektronikus piacteret nyitott az András és Társai Szövetkezet ( Online Marketing Ügynökség ). A korábban az elektronikus tolmácsközvetítő és fordítási piactér a World Online Translation ( www.wot.hu) -létrehozásával megismert cég most egy olyan szolgáltatást indít az interneten ahol kimondottan üzleti hírek küldhetők közlemény formájában a kiválasztott médiumokat képviselő újságírók számára.
2002 márciusában indították a program kidolgozói Üzleti Hír Központjukat olyan elektronikus piactér formájában amelyen a közleményeiket közreadó Ügyfelek és az azt fogadó Újságírók találkoznak egymással. A hazai és a magyarországi érdekeltségű vállalkozások egyre nagyobb számban igénylik, hogy helyi vagy országos jelentőségű információi egyre szélesebb körben kapjanak nyilvánosságot. Ugyanakkor olyan kezdeményezés, amely elektronikus piactér formájában fogja össze a piaci szereplőket még nem működik hazánkban. Az Európai Unióhoz való csatlakozás folyamatában mind az államigazgatás, mind az önkormányzati szféra és főként a vállalkozások nemzetközi kapcsolatai egyre szélesebbé vállnak . Éppen ezért tűzték ki célul, hogy piacterünket már az indulás pillanatától nemzetközi – lehetőség szerint regionális jelleggel – indítjuk útjára, mihelyt a hazai bevezetés első eredményei látszanak.

A rendszer működése rendkívül egyszerű. Az újságírók egy regisztrációval szabadon, önkéntesen és ingyenesen csatlakozhatnak. Nem kell mást tenniük, mint kitölteni egy regisztrációs kérdőívet, megadni, mely konkrét médiát – sajtó, tv, rádió stb. – képviselnek és válaszolni a kiegészítő információkra vonatkozó kérdésekre. Az Ügyfelek a regisztráció mellett egy oldal terjedelmű közlemény feladását előfizetés alapján tehetik meg ,mely lehet idő- de darabszám alapú is. Összesen hat lehetőségből tudnak választani. Az előfizetés birtokában az Ügyfél rögzíti közleményét a rendszerben , majd kiválasztja mely kategóriákban és azon belül mely médiák számára kívánja hírét elküldeni.

A rendszerhez csatlakozó újságírók számára nincs közlési kényszer, csupán azt kérik tőlük, ha valamely formában foglalkoznak a hírrel, akkor arról kapjon a közlemény feladója pár soros értesítést. Az újságírók azokat a híreket kapják meg amelynek kategóriáit és az ügyfél által választott médiáját a regisztrációkor bejelölték. Számukra tehát a rendszertagság azt a nagy előnyt jelenti, hogy csak azokban a témákban kapnak rendszeren belüli belső webboxukba közleményt amelyek őket valóban érdeklik. Ezt követően számos lehetőség kínálkozik részben a változatlan formában való közzétételre, a téma alapján a közlemény feladójának ( PR) cikkírási javaslat megtételére , interjú készítésre stb. Tehát egy állandóan frissülő naprakész híradatbank áll így rendelkezésre az újságírói munka alapanyagaival.

A rendszert kifejezetten az üzleti élet számára , az üzleti hírek közvetítésére, politikamentes elektronikus piactérként hozták létre és minden szervezettől, médiától függetlenül, kizárólag profitérdekeltség alapján működtetik.

Kulcsszavak: onlineszolg újság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50