Canon Digitális Alkotók Versenye – 2002

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 14. 18:09
A Canon nemrég újra meghirdette Canon Digitális Alkotók Versenye névvel (Canon Digital Creators Contest 2002) nyílt pályázatát amatőr és profi művészek számára. A verseny célja, hogy újszerű és kreatív vizuális kifejezési módokat fedezzen fel. A pályaműveket 2002. szeptember 3.-ig lehet leadni. A nyílt pályázatra a világ minden tájáról fogadják a digitális műalkotásokat.
Négy kategóriában lehet nevezni a 2002-es Canon Digitális Alkotók Versenyére: Digitális Kép (nyomtatott), Digitális Grafika / Illusztráció (nyomtatott), Digitális film, valamint Web. A nyeremények összesített értéke 112.000 USD, ami magában foglalja a kategóriánkénti első helyezettnek járó 20.000 USD-t is. Ezen kívül minden kategóriában kiosztásra kerül a Canon Díj és egyéb támogatók díjai.

A bizottsági tagok elsősorban olyan munkákat várnak, amelyek a digitális technológia új világába vezetnek, amelyek újra értelmezik a kifejezés módját és üzenetét, új szemléletmódot és értékeket teremtenek.

A pályázat győzteseit 2002. december 6-án hirdetik ki Tokióban, az Aoyama Spiral kávéházban. A nyertes pályázatok december 7-től 15-ig lesznek megtekinthetőek a Spiral Café halljában.

A Canon Digitális Alkotók Versenyére való pályázati útmutató és egyéb információk angol, japán, német, francia, olasz, spanyol és kínai nyelven megtalálhatók a verseny hivatalos weboldalán: www.canon.com/cdcc, valamint elérhetők a Canon Hungária Kft. honlapján keresztül is: www.canon.hu

A verseny európai indulása egybeesik a világ legnagyobb digitális fotómozaikjának leleplezésével, amely a London centrumában lévő IMAX mozit „csomagolja be”. Ehhez hasonlóan Európa más nagyobb városaiban, Párizsban, Madridban, Milánban, Düsseldorfban és Stockholmban is bemutatják a hatalmas, 2000 négyzetméteres fotómozaik részleteit. A rekordok könyvébe illő műalkotást az új páneurópai márka-imázs, a "You Can" bevezetésének kíséretében kezdeményezte a Canon Europe, és a világhírű brit fotóművész, Rankin az ember fejlődését ábrázoló képe alapján készült el. A Canon ezzel bátorítja az embereket arra, hogy felismerjék a magukban rejlő kreativitást, ugyanazt a filozófiát követve, amelyet a Digitális Alkotók Versenye is tükröz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14