Világpremier - másodszor!

Április 19.: Indul az MMS

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 16. 11:06
A világ első szolgáltatója a Westel volt, aki saját élő GSM/GPRS hálózatán bemutatta a szöveget, képet és hangot egyaránt továbbító Multimedia Messaging Service-t, rövidebb nevén MMS-t. (ezt február 13-án adtuk hírül) , április 19-én pedig a világ első szolgáltatójaként a Westel az, aki el is indítja a kereskedelmi célú MMS-szolgáltatást.
Egyelőre a kereskedelmi forgalomban csak egy készüléktípus kapható hozzá, Sony Ericsson T68i mobilkészüléke, de a CeBITről szóló híradásainkban annyi hasonló termékről számoltunk be, hogy bizonyára hamar bővülni fog a kínálat. Az új szolgáltatást a Westel pénteken mutatja be a sajtó képviselőinek, és bár szombaton már kampánycsend van, és túlzottan sok T68i sincs még forgalomban, ez az jelenti, hogy a választásokra teljes pompájában kibontakozó SMS-láz megkoronázásaként akár még ebben kampányban elinduljanak a gúnyversek után a gúnyképecskék is... :-)

Ez persze csak a kezdet, s hogy hol a vég, azt a műszaki fejlődés ilyen tempója mellett nehéz megjósolni, Sugár András vezérigazgató mindenesetre abban bízik - ez előző világpremier alkalmával hangzott el - hogy a közép-árfekvésű készülékek elterjedésével az év végére akár százezres nagyságrendű lehet az MMS üzenetek küldésére és fogadására alkalmas forgalomban lévő készülékek száma.

Kulcsszavak: MMS Westel MTR mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36