Nemzetközi szintű elektronikus oktatás az Igazságügyi Minisztériumban

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 18. 10:42
2002. március végén helyezte üzembe az AICC nemzetközi elektronikus oktatási szabványt is támogatni képes Qualitycator elnevezésű keretrendszerét a Számalk Informatika Rt az Igazságügyi Minisztériumban. A terméket a Grepton Rt.-vel közösen fejlesztették ki, a Számalk Informatika Rt. már meglévő keretrendszerének tapasztalataira alapozva és a Grepton Rt. Microsoft alapú fejlesztő szemléletét alkalmazva.
A minisztériumban már mintegy 2 éve használják a Számalk Informatika Rt. régebbi oktatási keretrendszerét, melynek upgrade-je történt meg az idei év elején. Az upgrade során minden egyes felhasználó elektronikusan tárolt adatát, vizsga- és tanulási eredményeit is migrálták a Számalk Informatika Rt. szakemberei.

„Az új keretrendszer képes megfelelni az ’e-korszak’ egyre nagyobb igényeinek és elvárásainak, könnyen és gyorsan képes megoldani az intézmény belső és külső felhasználói és professzionális oktatási problémáit, felhasználva ehhez a meglévő Microsoft alapú informatikai infrastruktúrát. A szintén a Számalk Informatika Rt. által készített AICC szabványos informatikai tananyagok használata pedig lehetővé teszi, hogy kollégáink személyre szabottan és saját munkatempójuknak, tanulási stílusuknak megfelelően sajátítsák el azon szoftverek használatát, melyeket napi munkájuk során alkalmazniuk kell” – mondta el Gyimesi Géza, az Igazságügyi Minisztérium informatikai főosztályának vezetője. „Meggyőződésem, hogy az elektronikus oktatásnak Magyarországon komoly jövője van, véleményem szerint egy közintézmény számára az egyik legpraktikusabb megoldás az ilyen jellegű oktatási módszer alkalmazása.”

„Megtiszteltetés számunkra, hogy az Igazságügyi Minisztériumban egy ilyen referenciaértékű e-learning migrációs projektet tudhatunk magunk mögött, reméljük, hogy az új keretrendszer bővített funkcionalitása és a modern technológiához igazított tananyagfejlesztések elérték céljukat és a mindennapok jól használható eszközévé válnak a felhasználók számára.” – említette meg a projekt kapcsán Sali Róbert, a Számalk Informatika Rt. vezérigazgató-helyettese. "Bízunk benne, hogy a Számalk Informatika Rt. mint a Microsoft Corporation Gold partnere továbbra is hasonló Microsoft-technológiájú rendszerek tervezésében, fejlesztésében és az ilyen rendszerek megvalósításában, implementációjában bizonyíthatja szakembereinek magas szintű felkészültségét."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36