Kürt Rt.: egymilliárd forintos forgalom az idén

MTI Sajtóadatbank, 2002. április 25. 08:03
A Kürt Computer Rendszerház Rt. az idén nem tervezi növelni tavalyi egymilliárd forintos árbevételét, ám üzletágainak forgalmon belüli aránya jelentősen módosul - közölte Kürti Sándor, a cég vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Elmondta: 2001-ben az árbevétel fele speciális rendszerintegrációból, azaz informatikai biztonsághoz kötődő eszközök értékesítéséből, 25-25 százaléka pedig adatmentési tevékenységből, illetve adatvédelmi tanácsadásból származott.

- Az idén a kevésbé nyereséges rendszerintegrációs üzletág rovására a hangsúly a két másik, jövedelmezőbb üzletágra tevődik át - mutatott rá a vezérigazgató.

Hozzátette, hogy a tevékenységek átrendeződése ellenére a tavalyi 200 millió forintos nyereség várhatóan szinten marad.

Kürti Sándor szólt arról, hogy az informatikai biztonsági megoldások iránt az utóbbi években egyre inkább fokozódott az érdeklődés, főleg a 2000. évi dátumváltási probléma és a szeptember 11-i események miatt. Cégük tavaly 8 ezer gigabyte-nyi adatot mentett meg, jelenleg 21 nagy céggel állnak üzleti kapcsolatban.

A vezérigazgató szerint az elkövetkező években az informatikai biztonság még inkább előtérbe kerül, amelyet Magyarországon a hónap elején életbe lépett, úgynevezett hackertörvény is gerjeszteni fog.

- Ugyan az informatikai bűnözés elleni harc jogi hátterének még csak a kezdeti lépése valósult meg, ám a jövőben annak szigorodása mindenképp az informatikai kockázatok minimalizálása felé tereli a cégeket - vélekedett Kürti Sándor.

Az 1989-ben még kft.-ként megalakult, jelenleg részvénytársasági formában működő cég 100 százalékban magyar tulajdonban áll. A vállalat jegyzett tőkéje 20 millió forintot, saját tőkéje 250 millió forintot tesz ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50