Húsz országban aktív a Kürt

Kovács Attila, 2007. március 29. 14:57
A Kürt Zrt. mai sajtótájékoztatóján Kmetty József, a cég vezérigazgatója bejelentette, hogy a társaság információbiztonsági és adatmentési technológiája mára meghódította a világpiacot. A csúcstechnológiai vállalat alapítása óta először adta el adatmentési technológiáját, Vietnam és Egyiptom részére. A régióban 2006 decemberétől – a német és osztrák leányvállalatok mellett – cseh, román, francia és szaúd-arábiai ügyfélszolgálati irodák is értékesítik a Kürt adatmentés szolgáltatásait.
Már négy kontinens 20 országát hódította meg világhírű szolgáltatásaival az idén 18. évébe lépő Kürt Zrt. A cég szakmai csapatainak újjászervezésével és folyamatos bővítésével érte el, hogy külföldön is sikeresen, a hazai tudásanyag legmélyebb adaptációjával tudjon terjeszkedni.

A Kürt magyar piacra fejlesztett termékeit és szolgáltatásait a nemzetközi piaci elvárásoknak megfelelően csomagolva értékesíti. Külföldön a legnépszerűbbnek a Kürt Biztonsági Intelligencia csoportjának termékei, a legális hackelés, a logelemzés, a biztonsági oktatás és a hálózati nyomozati tevékenységek (network forensics) bizonyultak. A Kürt által alkalmazott információbiztonsági megközelítés unikumnak számít a világon azáltal, hogy komplexitásában kezeli, összefűzi a különböző információbiztonsági területeket. A nemzetközi értékesítésre és az üzletfejlesztés támogatására a Kürt 2006-ban dedikált nemzetközi csapatot hozott létre. A 10 fős szakembergárda feladata, hogy kiaknázza az Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában rejlő üzleti lehetőségeket.

Sikeres piacbővítési tevékenységének köszönhetően a Kürt információbiztonsági termékei ma már Európa mellett a Közel-Keleten és az USA-ban is keresett árucikkek. A Kürt megbízói között katari, New York-i pénzintézetek, dubai nagyvállalatok szerepelnek és kilátásba került egy közel- keleti leányvállalat nyitása is. 

Az információbiztonsági piac bővítése mellett az adatmentés nemzetközi karrierjére is nagy hangsúlyt helyez a Kürt. Amellett, hogy német és osztrák leányvállalatai ebben az üzletágban is eredményesen működnek, az idei év elején a cég megnyitotta cseh, román, francia és szaúdi-arábiai kereskedelmi képviseletét. A képviseletek a Kürt értékesítő partnereként működnek, franchise jelleggel. Az újabb – lengyel és olasz – ügyfélszolgálati irodák nyitása már előkészítés alatt van.

Az adatmentési szolgáltatás értékesítése mellett a Kürt a technológiáját is piacra dobta. Teljes adatmentési know-how-ját 2007 elején vásárolta meg a vietnámi és az egyiptomi kormány. A Kürt alapítása óta először, önálló termékként értékesítette legrégebbi üzletágának teljes tudásanyagát (adatmentési dokumentációkat), kiépítette ügyfeleinél a Magyarországon is technikai kuriózumnak számító tiszta terű laboratóriumot, és felkészítette a Kürt-adatmentés technológiájának használatára a külföldi szakembereket. Az adatmentési technológiák kutatása és fejlesztése továbbra is a Kürt Csoportnál zajlik.

A kiterjedt nemzetközi hálózat létrejöttében fontos szerepe van a CeBIT-nek. A világkiállításon idén már 15. alkalommal szerepelt a magyar vállalat. A hannoveri találkozások nyomán sikerült több európai megállapodást kötnie, és egyiptomi partnerével is itt találkozott a Kürt.

A társaság a következő területeken tevékenykedik külföldön. 

  • Logelemzés
A világban is az első fecskék közé tartozó Kürt módszertan, a korrelációs logelemzés alkalmazásával megelőzhető számos, a nagyvállalatok üzletvitelét, működését fenyegető informatikai katasztrófa, mint pl. rendszerleállások vagy betörési kísérletek. A szolgáltatás elengedhetetlen eszköz a rendszerek optimális működésének felügyeletéhez és fenntartásához, valamint vállalati információs vagyont érintő visszaélésekkel kapcsolatos nyomozati munkához.

  • Legális hackelés
A Kürt ügyfélspecifikus módszertanával elvégzett vizsgálat feltárja a megbízók rendszereinek biztonsági réseit, megmutatja a javítandó elemeket. A legális hackelés során a rosszindulatú támadókéhoz hasonló eszközöket alkalmazva törnek be a rendszerbe a Kürt szakemberei, megkeresve a gyenge pontokat, de ügyelve arra, hogy a rendszer működőképességét ne csorbítsák. A vizsgálat elvégzése után javaslatokat tesznek a feltárt hiányosságok kiküszöbölésére.

  • Biztonsági oktatás
A Kürt portfoliójának e fontos eleme az információbiztonsági tudatosság erősítésével nélkülözhetetlen funkciót lát el. A Kürt oktatói a humán kockázatok felmérése után alakítják ki a részletes oktatási programot. Ez a program – cégreszabottan – pótolja a tudásbeli hiányosságokat, ezáltal csökkentve a fenyegetettséget, amit a felhasználók, céges alkalmazottak nem megfelelő tudásszintje jelent saját vállalatuk számára.

  • Hálózati nyomozati tevékenység
A Biztonsági Intelligencia portfoliócsomag elemeit nem csak megelőzésre, hanem informatikai katasztrófák utáni, a bekövetkezés okait kutató nyomozati munkára is nagy hatékonysággal lehet alkalmazni. Ez egyfajta igazságügyi szakértői munka, amellyel a vállalatok információs vagyonával szemben elkövetett esetleges bűncselekmények nyomait, pl. adatok eltűnését, rendszerbetöréseket, szabotázsakciókat lehet feltárni és elemezni.


  • Kockázatmenedzsment
A Kürt kockázatmenedzsment portfoliójának célja a vállalatokat, szervezeteket fenyegető releváns kockázatok feltérképezése, kockázatarányos kezelése, illetve a szervezet információbiztonsági állapotáért hosszabb távon felelős információbiztonsági irányítási rendszer kialakítása és fenntartása.
A Kürt kockázatmenedzsment terméke a vállalatok működési kockázatainak kezelésére koncentrál, illetve megvilágítja, hogy az egyes működési kockázatok milyen hatással vannak a különböző üzleti folyamatokra.

  • Üzleti folyamatmenedzsment
A vállalatok, szervezetek működésének átláthatóvá, tervezhetővé és hatékonnyá tétele, az információbiztonsági és minőségi követelmények teljesítése kiemelt fontosságú a versenyképesség megőrzése vagy akár a versenyelőny megszerzése érdekében. A Kürt szakemberei e célok megvalósításához a leghatékonyabb eszközt vetik be. Ez az üzleti folyamatmenedzsment, vagyis a folyamatközpontú gondolkodás érvényesítése a vállalat működésének megtervezésében, szabályozásában.


  • Data Defender
A Data Defender a Kürt biztonsági terméke, amely a számítógépek összes adatkiviteli csatlakozóját felügyeli, ezzel megszüntetve az egyik legjelentősebb biztonsági kockázatot, az adatok engedély nélküli másolását, mentését, használatát, egyszóval az adatlopást.


  • Adatmentés
A Kürt világszínvonalú technológiája, amellyel gyakorlatilag bármilyen típusú sérült adattárolóról visszaállíthatók az elveszett adatok. Ezzel csökkenthetők az informatikai katasztrófák következtében keletkező károk, illetve az információs vagyonnal szemben elkövetett illegális tevékenységek egy része nyomonkövethetővé válik.

A sajtótájékoztatón referenciákkal kapcsolatos kérdésemre a vezérigazgató azt a választ adta, hogy a távol-keleten általában állami hivatalok, a közel-keleten egyéni ismeretségek alapján különböző területről származó megbízók a jellemzők. Európában aKürt partnerhálózatával jut el a felhasználókig. 
Kulcsszavak: Kürt +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50