Intellingens kereső 3G hálózatok számára az NCorp-tól

Kollár Csaba, 2002. május 2. 08:58
A cambridge-i központú, intelligens keresők és személyre szabható szoftverek fejlesztésével foglalkozó NCorp bejelentette, hogy a 3G mobil adatszolgáltatások területén is jelen kíván lenni, s elsőként a Hutchison 3G-vel kíván partneri kapcsolatot kialakítani.
A Hutchison az NCorp Ijen elnevezésű technológiáját választotta európai és ázsiai 3G szolgáltatásai számára. Az NCorp különleges Ijen technológiájának köszönhetően a Hutchison 3G partnerei számára “igazi perszonalizációt” kínálhat, így biztosítva a mobilkommunikációs eszközök tulajdonosainak azt, hogy csak az őket érdeklő tartalmak és szolgáltatások jelenjenek meg. Ez a gyakorlatban az eddiginél nagyobb pontosságot, helyspecifikus tartalmat, jobban strukturált információt jelent beleértve az utazási, szabadidős, vásárlási és fogadási híreket is.

Elemzők abban látják az NCorp új fejlesztésének az előnyét, hogy amennyiben a felhasználók számára a 3G érdekes, az operátorok számára pedig profitot hozó lesz, úgy fontossá válhat, hogy a használók minél kevesebb időt töltsenek a találatok görgetésével, a számukra felesleges információk kiszűrésével. Az is lényeges, hogy a PC monitoránál lényegesen kisebb mobilkijelzőkön az információt keresők hamar elunják a felesleges, eredménytelen görgetést.

Olly Tagg, az NCorp vezeték nélküli megoldásokért felelős vezetője szerint “a mobiloperátoroknak olyan megoldásokkal kell előrukkolniuk, ahol a felhasználók a lehető leggyorsabban képesek megtalálni a számukra fontos adatokat. A 3G tartalmat és a 3G szolgáltatásokat személyre szabottá és könnyen elérhetővé kell tenni, különben a fogyasztók hamar közömbösséget tanúsítnak iránta. Az Ijen-t használó operátorok, mint pl. a Hutchison e tényt felismerve fejleszti mobilkommunikációs alkalmazásait és szolgáltatásait.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52