Elismerés az LG-nek

Kollár Csaba, 2002. május 2. 16:04
Az LG Electronics bejelentette, hogy a GSM Certification Forum-tól (GCF) a sikeres interoperabilitási tesztet követően kapott elismerés segítségével komoly pozícióba kerülhet az európai mobilkommunikációs piacon.
A tanúsítványokat az LGE GSM telefonjai kapták, az LG-510W és a W7000 modellek, valamint a GPRS színes készülék, a G7000, melyek az KGE saját technológiai fejlesztésének az eredményei. Mindössze 68 olyan készülékgyártó van a világon, amelyik megkapta eddig a GCF tanúsítványt, s ezek közül az LGE az egyetlen koreai cég, amelyik három GCF elismerést is a magáénak tudhat.

A GCF tanúsítványok értelmében az LGE GSM és GPRS telefonjai megfeleltek a mobiloperátor-hálózatok interoperabilitási követelményeinek, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a fogyasztók számos operátori környezetben használhassák a készülékeket. E tanúsítvánnyal az LGE az eddiginél bátrabban és könnyebben léphet fel az európai piacon a szolgáltatásnyújtókon keresztül.

A három díjazott készülék közül a legtöbbet a G7000 tudja. A színes kijelzős modell 115 kbps adatátviteli sebességre képes. Az LG-510W és a W7000 a vezeték nélküli internetes hozzáférést WAP böngészőn keresztül valósítja meg.

A GSM Certification Forum-ot 2002 áprilisában 190 gyártó és szolgáltatásfejlesztő részvételével hozták létre. Az alapító tagok között van a Nokia, a Motorola és a Siemens is. Igaz, hogy a GCF nem egy kötelező érvényű szabvány, ugyanakkor a 10 európai vezető mobiloperátor (többek között a Vodafone, a BTCellnet, a France Telecom, a TIM) készülékpalettája kialakításakor előnyben részesíti azokat a készülékeket, amelyek rendelkeznek a GCF tanúsítvánnyal. Az LGE stratégiai tervei között szerepel, hogy Európában és Ázsiában (elsősorban Kínában) növelje piaci jelenlétét a mobilkommunikációs eszközök piacán is.

Kulcsszavak: +céginfo LG mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14