Lakatos Anna kedvenc webhelyei

Csapó Ida Csapó Ida, 2002. május 5. 12:45
A Crown-Tech Kft. ügyvezető igazgatójaként Lakatos Anna egy angol-magyar vegyesvállalatot irányít, amely aktív és passzív hálózati hardvereszközök disztribúciójával foglalkozik. Mint ahogy a szlogenjük is mondja, náluk megtalálható "minden, ami egy számítógépes hálózathoz szükséges".
Business Online: - Honlapjukat böngészve az átalakulás jeleit lehet felfedezni. Talán nem voltak megelégedve a cég korábbi internetes jelenlétével?

Lakatos Anna: - Mi tagadás, ez volt a helyzet. Pillanatnyilag azt a leheletfinom egyensúlyt próbáljuk belőni a crown-tech.hu címen elérhető internetoldalunkon, amikor a közölt információ még éppen nem túl sok, de nem is kevés. Véleményem szerint az olyan széles kínálattal rendelkező cégeknek, mint amilyen a miénk is, a honlap tervezése során ez okozza a legnagyobb fejtörést.

B. O.: - Gondolom, azért a web más fertályaira is ellátogat közben...

L. A.: - Egyrészt a beszállítók oldalait nézem rendszeresen, másrészt nyomon kísérem a konkurencia online megjelenését. A munkámhoz kötődő weblapok közül kiemelném tajvani beszállító cégünkét (ovislink.com.tw), amelytől olcsóbb kategóriás aktív eszközöket vásárolunk, németországi beszállítónk webhelyét (www.dlink.de), amelynek jó minőségű középkategóriás aktívelem-családját a magyar piacon mi vezettük be, illetve egyik nagyon fontos partnerünkét (www.laserbitcommunications.com), amely a vezeték nélküli LaserBit tervezésével és gyártásával foglalkozik. Beszállító cégeink honlapjait azért is látogatom rendszeresen, mert az újdonságokról, termékekről ott szerezhetők be leggyorsabban az információk.

B. O.: - Úgy tűnik, nagyon profi módon bánik a nettel, de vajon milyen volt a kezdet?

L. A.: - Úgy emlékszem, 1996-ban - amikor itthon még nem igazán tudtuk, hogy mit is jelent az internet szó - eleinte "kényszerűségből" kellett megismerkednem a használatával. A vizsgákra történő jelentkezésnek ezt a formáját vezette be a Gábor Dénes Főiskola (www.gdf.hu). Többedmagammal fel is háborodtam, hogy miért veszik természetesnek azt, hogy minden tanulónak van otthon számítógépe, ráadásul internetelérési lehetőséggel. Az sem volt ugyanis szokványosnak mondható, hogy egyáltalán van otthon komputer. Akkoriban még - de úgy gondolom, most is - a magas távközlési díjak határozzák meg az internetezők többségének szokásait.

B. O.: - Mire használta eleinte az internetet?

L. A.: - Elsősorban információszerzésre. Az Altavistát (www.altavista.com) látogattam, ezt használtam keresésre, aztán jött az Origo (www.origo.hu), de ma már, ha valami információra van szükségem, a Startlap (startlap.com) oldalait keresem fel.

B. O.: - Otthon is internetezik?

L. A.: - Sokat dolgozom, így otthon már nem vágyom arra, hogy bekapcsoljam a gépet, és szörfözzek egy kicsit. 1999 szeptemberében kerültem a Crown-Tech Kft.-hez kereskedelmi menedzserként. Nagyon tetszett a munka, mivel vérbeli kereskedő vagyok. Az a típus, akit ha kikísérnek az ajtón, visszamegy az ablakon. Természetesen ezt nem erőszakosan, hanem végtelenül udvariasan teszem, de nem "lerázhatóan". A következő év áprilisában az akkori ügyvezető megbízott a kereskedelmi igazgatói feladatok ellátásával. A 2000. év sorsforduló volt az életemben: az ügyvezető távozásával a tulajdonosok felkértek a cég irányítására. Okozott néhány álmatlan éjszakát, de végül is elvállaltam, mert szeretem a kihívásokat.

B. O.: - Tehát nem is használja az internetet kikapcsolódáshoz?

L. A.: - Azért néha igen, a már említett Startlapon kívül például a gulet.com webhelyet. Ez utóbbi egy osztrák utazási iroda weboldala, amelynek évek óta magyar kirendeltsége is működik. Szívesen utazom velük, mivel nagyon jók a szolgáltatásaik, és nem utolsósorban igen megbízhatóak.

Kulcsszavak: website Crown-Tech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55