Japán korlátozza a mobilhasználatot a VB-n

Tóth Kristóf, 2002. május 12. 21:02
A mobilkommunikációs rendszerek túlterhelésétől való félelem miatt Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo korlátozásokat tervez bevezetni a stadionok környékén a Labdarúgó Világbajnokság ideje alatt.
Május 31. és június 30. között Japán és Dél-Korea közös rendezésében kerül sor a 2002-es Labdarúgó Világbajnokságra. Mint azt a japán média szombaton azonban hírül adta, a telekommunikációs társaságok tartanak a rendszerek túlterhelésétől, illetve a mobilkommunikációs szolgáltatás lebénulásától.

A kommunikációs rendszerek stabil, zökkenőmentes működésének biztosítása érdekében az NTT DoCoMo úgy döntött, hogy bizonyos korlátozásokat vezet be szolgáltatásaiban a VB idejére, felkészülve ezzel a várható SMS-, mobil- e-mail, és hívásinvázióra. Mindez elsősorban a stadionok környékét érinti.

Az NTT DoCoMo egyébként csúcsforgalmú időszakokban, mint amilyen például a Szilveszter, jelenleg is korlátoz bizonyos szolgáltatásokat.

Különösen nagy aggodalom kíséri a Saitama Stadionban június 4-én megrendezésre kerülő Japán-Belgium mérkőzést, a Yokahoma-i Nemzetközi Stadionban június 9-én játszandó Japán-Oroszország, illetve a június 14-ei Japán-Tunézia mérkőzést, amelyre a Nagai Stadionban kerül sor, állítják egyes hírforrások.

Az NTT DoCoMo vezetői elmondták, a társaság azután döntött a korlátozások bevezetéséről, miután a szakértői vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy a kritikus területeken lévő bázisállomások feljavítása nem lesz elegendő a várhatóan óriási kommunikációs forgalom fennakadás-mentességének biztosításához.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50