Deepfish: új mobil-böngésző a Microsofttól

Milkovits Gábor, 2007. március 31. 17:11
A Microsoft kiadta „Deepfish” („mélytengeri hal”) elnevezésű, PC-jellegű weboldal-megjelenítést biztosító új mobiltelefonos böngészőjének béta tesztváltozatát.
A Deepfish az internetes oldalakat eredeti formájukban jeleníti meg a mobilok képernyőjén, és ezen belül lehetőséget biztosít képmellékletek megtekintésére, egyes részletekre való közelítésre, illetve azok kinagyítására is. A szoftvert fejlesztő Microsoft Live Labs munkatársai szerint a Deepfish emellett a legtöbb mobil-böngészőnél gyorsabban tölti be az oldalakat, ami összefügg azzal, hogy nincs szüksége azok átalakítására.

A Deepfish béta tesztverzió a http://labs.live.com/deepfish/ oldalról tölthető le, mintegy tucatnyi Windows Mobile 5 rendszerű okostelefonra és Pocket PC-re. A végleges kibocsátási dátumról nem nyilatkoztak, ám ez nyilván a felhasználói tesztelés eredményétől is függ.

Mindeddig az Opera volt az a szoftvercég, amely megjelent a piacon kimondottan mobilkészülékekre szabott, teljes funkciós böngészőprogramjával, és komoly sikereket is ért el vele. Nem a böngészőprogramok a kizárólagos alkalmazások, amelyek utat igyekeznek találni a beláthatatlan méretű mobiltelefonos piacra, hiszen az internetes tartalomszolgáltatók, köztük a Google és a Yahoo is sorra állnak elő mobiltelefonra szabott megoldásokkal, például keresőprogramokkal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50