A Siemens az idén újabb árcsökkenést vár mobiltelefonjainál

MTI Sajtóadatbank, 2002. május 14. 06:50
A Siemens konszern a folyó évben mobiltelefonjai árának mintegy tízszázalékos csökkenésével számol.
Az átlagos eladási ár karácsonyig további tíz százalékkal eshet, közölte Lothar Pauly, a mobilrészleg vezetőségének tagja egy barcelonai konferencián. Pauly szerint a negyedik negyedben, az új modellek bevezetése miatt az árak ismét növekedhetnek.

Pauly az amerikai Motorola mobilrészlegének esetleges átvételével kapcsolatban nem nyilatkozott. A Motorola olyan mobilnormában is kínál technológiai megoldásokat, amelyekben a Siemens nem aktív. Pauly ezzel kapcsolatban csupán annyit mondott, hogy ennek megszerzése nem létszükséglet a Siemens számára, de "szép lenne".

A Siemens folyó üzleti éve második negyedéről 1,281 milliárd euró tiszta nyereséget jelentett, bevétele az első félévet összesítve 3 százalékkal, 42,2 milliárd euróra nőtt.

Az idei év egészére a cég nem adott pontos prognózist, negyedéves eredményének ismertetésekor csak annyit közölt, hogy jelentősen jobb nettó és működési nyereséget vár. A szeptemberben véget ért üzleti évben a tiszta nyereség 685 millió euró volt, működési nyeresége 1,33 milliárd euró.

Kulcsszavak: +fohir mobiltelefon Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14