econet.hu: közel hétszeresére nőtt az árbevétel

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 14. 07:53
2001. első negyedévhez képest közel hétszeresére, csaknem 130 millió forintra növelte nettó árbevételét az idei első negyedévben az econet.hu Informatikai Rt – derül ki a társaság ma közzétett első negyedéves gyorsjelentéséből. A működés jövedelmezőségét legjobban jellemző üzemi eredmény is közel 9 millió forintos pozitívumot mutat. A látványos eredményjavulás elsősorban a webgyár elnevezésű internetes site-építő és tartalommenedzsment termék folyamatosan erősödő piaci térnyerésének köszönhető.
A társaság első negyedévben elért 127 millió forintos nettó árbevétele a tavalyi bázis 674 százalékát, illetve a teljes tavalyi árbevétel több mint 40 százalékát teszi ki. Az econet.hu Rt. működése – hasonlóan a tavalyi negyedik negyedévhez – az idei első negyedévben is nyereséges volt. Gyorsjelentésben az econet.hu Rt a nagy mértékű árbevétel-növekedést, illetve a nyereséges működés stabilizálódását alapvetően a webgyár elnevezésű honlap-készítő és tartalom-menedzsment eszköz sikeres piaci bevezetésére vezeti vissza.

A társaság a webgyár termék 1.0 verziójának elkészítését, “dobozos” termékké fejlesztését követően a 1. negyedévben egyértelműen az előállított site-ok értékesítési tevékenységére, illetve új termék-verziók és a hozzájuk kapcsolható online promóciós stratégiák kidolgozására koncentrált. A cég a folyamatosan növekvő bevételek mellett szilárd hátteret kíván biztosítani a termék újabb alkalmazásokkal történő bővítésének, újabb verziók kialakításának. A társaság a termék felhasználásával előállított site-ok mellett továbbra is fontosnak tartja a termék licencértékesítésével kapcsolatos tárgyalásokat és a nagyobb értékű, az econet.hu középtávú stratégiájához illeszkedő egyedi technológai fejlesztések kiemelt kezelését és megvalósítását.

Kulcsszavak: Econet.hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55