Színeket az asztalra!

, 2002. május 20. 10:08
Az Oki DP-sorozatú nyomtatói 240 pontos, ultranagy felbontású hő-nyomtatófejet használnak nagyon magas minőségű fényképek, grafikák és fekete-fehér szövegek készítésére maximum 2400 dpi felbontás mellett. A képpontokat viaszok felhasználásával alakítják ki, s ez az eljárás különösen nagy finomságú éleket eredményez.
A DP-7000-es modell kiváló minőségű kifutó A/3-as próbanyomatokat készít végleges nyomdai anyagokra, de nemcsak a standard CMYK-színekkel, hanem ezüst, arany, fehér, színtelen lakk, vörös, zöld és kék spotszínekkel is. A költséges fémes bevonatok használata ezzel már a múlté!

Tekintettel arra, hogy a DP-7000-es pigmenttintákat használ, és nyomdai papírra is tud nyomtatni, a nyomat minősége nagyon közel áll az ofszetnyomás eredményéhez. A készülék Adobe Postscript Level 3-as szoftveres RIP-pel rendelkezik, kiegészítve USB-kapcsolattal és egy SCSI-adapterrel: a DP-7000-es modell tökéletesen illeszkedik az Apple Macintosh-környezetbe is.

Amennyiben a készülékkel OKI-fóliára nyomtatunk, a DP-7000-es fehér háttérszínnel látja el a színes (CMYK) képet, s ha ezután a fóliát melegítjük, az rázsugorítható bármilyen szilárd tárgyra. Ezzel az eljárással a DP-7000-es tökéletes megoldás polietilén palackok és más, átlátszó csomagolóeszközök tervezéséhez.

Az ultranagy (2400 pont/hüvelyk) felbontás természetesen az OKI márkájú és minőségű nyomdai anyagokon, VPhoto filmen, fólián és különleges minőségű papíron érvényesül leginkább. A készülék 2 darab A/4-es lapot nyomtat illesztőjelekkel együtt egyetlen A/3-as kifutó méretű nyomtatási anyagra, és a próbanyomatok a lapok mindkét oldalára elkészít-hetők. Nincs száradási idő - a nyomatok a nyomtatóból kivéve azonnal felhasználhatók a festék elkenődése nélkül.

Kulcsszavak: printer OKI-hu =dig OKI

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55