A HP új nagy formátumú bel- és kültéri grafikus megoldásokkal lép piacra

forrás Prim Online, 2006. október 6. 10:19
A HP most bemutatott nagy formátumú nyomtatási technológiái nagyobb választási szabadsághoz és értékhez juttatják a nyomtatási szolgáltatókat a széles és szuperszéles formátumú kültéri grafikák készítése terén.
A bejelentésre a 2006 HP Scitex ügyfélrendezvényen került sor, amely az első nagyobb szabású termékbevezetési esemény a Scitex Vision tavaly novemberi felvásárlása óta. A képeslaptól az óriásplakátig minden nyomatméretet lefedő, egyedülálló grafikus portfóliót tovább bővítő termékek:

·    HP Scitex TJ8500 nyomtató – új UV-alapú, széles formátumú digitális ipari nyomtató, kategóriája egyik leggyorsabb rendszere. Az új nyomtatóval készített kiváló minőségű képek kültéri felhasználás esetén akár két évig is megőrzik eredeti minőségüket;
·    HP Scitex X2 nyomtatófej a kifogástalan minőségű és nagy sebességű ipari tintasugaras nyomtatáshoz;
·    HP Designjet 10000s nyomtató – optimális rendszer a nyomtatási szolgáltatók és a feliratkészítő nyomdák számára a táblák, logók, feliratok (signage) színvonalas elkészítéséhez, egészen 264 cm szélességig.

Az eladáshelyi grafikáktól az óriásplakátokig sokféle nyomtatási szegmensben felhasználható új rendszerekkel a szitanyomó cégek, a digitális és az ofszetnyomdák nagy sebességgel, elsőrangú minőségben készíthetik el az ágazati szinten is egyedülállóan tartós, széles formátumú digitális nyomatokat.

Bevált platform és tartós UV-tinta nyerő párosa

A HP Scitex TJ8300 széles formátumú digitális ipari nyomtató bevált platformjára épülő HP Scitex TJ8500 nagy kapacitása gazdaságos nyomtatási képességekkel párosul. A maga nemében ez a piaci egyik leggyorsabb nyomtatási rendszere.
Az integrált papírkezelő rendszernek és a HP Scitex UV850 Supreme UV-tintáknak köszönhetően a HP Scitex TJ8500 gazdaságos helykihasználás mellett készít a kültéri használat viszontagságaival akár két éven át dacoló¸ hatásos képeket. A nyomtató sokféle nyomtatási anyagot támogat: a kezeletlen papírokat (pl. ofszet és szitanyomó papír) éppúgy, mint a bevonat nélküli szintetikus anyagokat (pl. Tyvek, Kovek és Yupo papírok).

X2: a jövő nyomtatófej-technológiája

A HP Scitex X2 nyomtatófej kimondottan az új generációs HP Scitex nyomtatók produktivitásának, minőségének és megbízhatóságának javítására készült.
Az UV-tintákkal dolgozó HP Scitex X2 a félvezetőgyártásban használt szilícium-alapú MEMS-technológiával (MicroElectroMechanicalSystems) ötvözi a HP innovatív piezoelektronikus technikáját. A végeredmény egy olyan rendkívül hatékonyan és eredményesen működő nyomtatófej, amely úgy képes biztosítani a nagy sebességű nyomtatáshoz szükséges tintaáramlást, hogy közben minden egyes tintacseppnél garantálja a professzionális minőséget.
A HP 2007 első fél évében bevezetendő, két új széles formátumú nyomtatója, a HP Scitex XL2200 és a HP Scitex FB6500, már HP Scitex X2 nyomtatófejekkel fog dolgozni.

A 260 cm-es határt elsőként átlépő HP Designjet

A HP Designjet 10000s az alacsony oldószertartalmú tintákra jellemző tartósságot nyújtja felhasználóinak a szuperszéles formátumú piacon. A 264 cm maximális szélességű, kiváló minőségű, tartós kül– és beltéri nyomatok készítésére képes nyomtató 16,35 m2/óra sebesség mellett, 720 x 720 dpi maximális felbontással állítja elő a feltűnő, élénk színhatású szuperszéles formátumú feliratokat, bannereket, óriásplakátokat, fali drapériákat, ablakra helyezhető és gépjármű-grafikákat.
A HP Designjet 10000s nyomtatósorozat fejlett papírkezelő rendszere támogatja a kéttekercses és kétoldalas nyomtatást, valamint az alátét nélküli hálónyomtatást. A hat nagy teherbírású piezo nyomtatófejjel kiegészítve ezek a jellemzők rendkívül produktív és sokoldalú szuperszéles formátumú nyomtatást tesznek lehetővé. Az új rendszer jól boldogul az olcsó, bevonat nélküli nyomtatási anyagokkal, ezáltal csökkenti az üzemeltetési költségeket és javítja a beruházás megtérülését.

Praktikus kiegészítők meglévő HP Scitex megoldásokhoz

A HP két értékes fejlesztést is bevezetett a korábbi beszerzésű HP Scitex berendezések általános használati jellemzőinek javítására.
Az új HP Scitex Colour Workflow Interactive Navigator olyan átfogó színkezelő megoldás, amely minden HP Scitex nyomtatónál, tintánál és nyomtatási anyagnál, eltérő környezeti viszonyok között is gondoskodik az egységesen tökéletes minőségű színreprodukálásról.
A piac vezető színkezelési megoldásszállítói – köztük a ma már az X-rite Corp. leányvállalataként működő GretagMacBeth – által kidolgozott komponenseket hasznosító megoldás kritikus versenyelőnyhöz juttatja az integrált marketingkampányok megvalósítására felkért nyomdai szolgáltatókat. Az egyszerű használatra tervezett HP Scitex Colour Workflow Interactive Navigator minden eszközt, információt és egyéb kelléket biztosít a több HP Scitex nyomtatási rendszert lefedő kifogástalan színillesztéshez.

Az eddig hagyományosan manuális módon végzett laminálást teljesen automatizált folyamattá alakító Inline Laminator terv szerint 2007-ben jelenik majd meg először a piacon, a HP Scitex FB6700 síkágyas digitális ipari nyomdagép részeként. Az Inline Laminator a hordozóanyag betöltésétől kezdve az utómunkálatokig, minden lépésénél tökéletesen illeszkedik az adott rendszer munkafolyamatába. Növeli a produktivitást, és 150 m2/óra ill. 29 teljes méretű lap/óra maximális sebesség elérését teszi lehetővé.

A HP nagy formátumú nyomtatási portfóliójának új termékeiről további részletek olvashatók online sajtócsomagunkban, a www.hp.com/go/thinkgrande címen.

Kulcsszavak: printer HPQ

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55