Cáfolat a 17 éves hacker Pentagonba történt "behatolásának" hírére

MTI Sajtóadatbank, 2002. június 3. 10:06
Markus H. 17 éves bécsi fiatalember a Neue Kronen Zeitung című bulvárlap hétvégi állításával ellentétben nem jutott be az internet útján a Pentagon titkos dokumentumait tartalmazó oldalakra - közölte hétfőn Rudolf Gollia, a bécsi biztonsági igazgatóság szóvivője.
A fiú, aki saját állítása szerint remek számítógépes tudása ellenére nem talált magának kiképzési helyet rossz iskolai osztályzatai miatt, már csütörtökön este tájékoztatta az osztrák belügyminisztériumot és a lapok szerkesztőségeit, hogy feltörte az amerikai védelmi minisztérium kódjait és igen szűk kör számára hozzáférhető adatokhoz jutott. Azt is elmondta, hogy a Majestic-kód 12. fokozatáig jutott el, s hirtelen a műholdas hálózatok és a nukleáris rakétákat rejtő silók térképét látta képernyőjén, mire kisvártatva felhívta őt Washingtonból egy FBI-ügynök.

A Neue Kronen Zeitung még egy papír fejlécét is közölte, amelyen valóban az volt látható, hogy Pentagon-dokumentum, amelyet a Majestic-kód legmagasabb, 12. fokozatával jelölt anyagokhoz való hozzáférést élvezők olvashatnak.

Rudolf Gollia az APA osztrák hírügynökségnek kijelentette: "Az egészből nem igaz semmi. A bécsi amerikai nagykövetség is megerősítette, hogy a fiú nem hívott le titkos kormánydokumentumokat, sőt nem is járt az illető honlapokon". Markus H. az akciót talán azért találta ki, hogy érdekessé tegye magát, s a hiábavaló kísérletezés után végre találjon magának továbbtanulási lehetőséget.

Kulcsszavak: security hacker FBI =oszt

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50