Japán mobiltelefon bármely 3G hálózatra

Kollár Csaba, 2002. június 4. 20:27
A japán telekommunikációs cég, a J-Phone bejelentette, hogy a közeljövőben olyan harmadik generációs mobiltelefonok kereskedelmét kezdi el, amelyek bármely országban, ahol 3G szolgáltatások vannak, működőképes lesz.
A mobiltelefon-szolgáltatás operátor a tervek szerint a 3G szolgáltatásokat decemberben indítja el, és szándéka szerint az új 3G-kompatibilis modellek “úgy a nyugati világban, mint Ázsiában megállják majd a helyüket”. A J-Phone a Qualcom Inc-vel való kapcsolatára alapozva fogja elkészíteni 3G mobiltelefonjait, amerikai gyártmányú rendszerchipek felhasználásával, melyek a jelenlegi mobiltelefonokkal maximális kompatibilitást biztosítanak.

A J-Phone optimizmusára jellemző, hogy a világ 179 olyan országával számol – beleértve Európát, Ázsiát és Amerika egy részét – ahol a második generációs GSM szabvány szerint működő mobiltelefont használnak a fogyasztók. Japán az egyetlen olyan ország, amelyik PDC szabvány szerint működő telefonokat használ, így ezek a készülékek nem működnek a szigetországon kívül.

Elemzők a bejelentéssel kapcsolatban rámutatnak arra, hogy a W-CDMA szabványt az egész világon használni fogják, így elvben nem lesz annak akadálya, hogy az e szabvánnyal kompatibilis mobiltelefonokat a földkerekség bármely részén használni tudjuk.

Kulcsszavak: UMTS J-Phone mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14