Tavaszi „cégvirágzás” MINOR módra

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 7. 09:37
A MINOR Rendszerház Rt. „MINOR Tavasz 2002” szakmai rendezvénye már nem csak a Rendszerház eredményeiről szólt, de bemutatkoztak a cégcsoport legújabb tagjai is.
A MINOR Holding kft. vagyonkezelő és központi adminisztrációs kiszolgáló szerepet játszik. Az Antenna Hungária cégcsoporttal közösen létrehozott, informatikai erőforrás kihelyezéssel (outsource) foglalkozó AM-IT Rt. mellett létrejött a csipkártyás fizetési és biztonsági megoldásokat kínáló SmartCard Kft., a biztonsági áramellátás területén működő Wattmester Kft., az informatikai oktatást nyújtó Trainer Kft., s hamarosan külön cégbe szerveződik az információs terminál és ügyfélirányító rendszerek gyártásával foglalkozó terület is.

A struktúraváltás okait Takács Imre vezérigazgató az alábbiakban fogalmazta meg. A MINOR Rendszerház Rt. az informatikai rendszerintegrációra koncentrál, így minden olyan tevékenységet, ami nem ezzel összefüggő, külön cégbe szervezett. Ezáltal a speciális területekre fókuszáló cégek, s így a cégcsoport hatékonysága is jelentősen nőhet. A holding mindegyik cégében tulajdonosként is érdekelt a menedzsment, ezzel is a mind nagyobb eredményesség elérést szolgálva. A központi adminisztráció (pénzügy-számvitel, marketing beszerzés) a cégcsoport cégeinek költséghatékony működését biztosítja.

Az AM-IT Rt. most zajló országos „road-show”-ján a cég alkalmazásszolgáltatóként (ASP) és rendszerfelügyeleti szolgáltatóként (MSP) is bemutatkozik a teljeskörű IT outsource paletta ismertetése mellett. A SmartCard Kft. a csipkártyás fizetési és biztonsági technikák területén nyújt tanácsadói, fejlesztői és megvalósítási szolgáltatásokat az IT piac rendszerintegrátorai és hozzáadott érték szállítói számára, akik a SmartCard tudásbázisára alapozva szolgálhatják ki ügyfeleiket, legyen szó akár digitális aláírásról, beléptetésről, azonosításról, vagy fizetési, törzsvásárlói, vagy akár utazási megoldásokról.

A Wattmester Kft. teljes körű biztonsági áramellátási tevékenységet végez a tervezéstől és gyártástól a fővállalkozásban végzett erősáramú kivitelezésen keresztül a távfelügyelettel támogatott üzemeltetésig terjed.

A Trainer Kft. a hagyományos oktatási formák mellett az elektronikus oktatási megoldásokra koncentrál. Az oktató termek száma az új irodaépület befejezésével ötre nő, így egyidejűleg akár több mint 60 fő oktatása is megoldható. Ennél szélesebb kör számára valósítható meg az oktatás elektronikus módon. Ennek a keretéül szolgáló rendszer fejlesztés alatt áll.

Hamarosan létrejön az információs terminál és ügyfélirányító rendszer gyártásával foglalkozó cég is, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ezen a területen piacvezető legyen Magyarországon, s emellett a külpiacokon is sikereket érjen el.

A cégcsoport összesített üzleti terve 8 milliárd forint, melynek teljesülésére jó előjel az első negyedéves, közel kétmilliárdos bevétel.

Kulcsszavak: +céginfo Minor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52