Elindult az év internetes biztosítója Magyarországon 2002. pályázat

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 14. 08:39
A tavalyi „Az Év internetes bankja Magyarországon 2001. pályázat után az Index.hu Rt., a Bankbiztosítási és Kockázatkezelési Szakoktató Intézet és a Hewlett-Packard Magyarország Kft. meghirdetik "Az év internetes biztosítója Magyarországon 2002" pályázatot.
A hazai internetes szolgáltatásokat nyújtó biztosítók közül az ÁB-Aegon Általános Biztosító Rt., az Ahico Biztosító Rt., az Allianz Hungária Biztosító Rt., a Credit Suisse Life and Pensions Hungary (Winterthur) és a Generali-Providencia Biztosító Rt. nyújtottak be pályázati anyagot. Bemutatkozó anyagot küldött az OTP-Garancia Biztosító Rt. és az Argosz Biztosító Rt. A kiírás csak az internetes lakossági szolgáltatásokat célozta meg, ezen belül a pályázatot benyújtó illetve bemutatkozó biztosítók ügyfélköre a hazai biztosítási piac túlnyomó részét lefedi. Üdvözölte a pályázatot és internetes fejlesztéseinek befejezése után a jövő évi pályázaton való részvételi szándékát fejezte ki az AXA Biztosító Rt., az Erste Biztosító Rt. és az ING Nationale-Nederlanden Magyarországi Biztosító Rt. A győztes egy évig használhatja „Az év internetes biztosítója Magyarországon” címet.

A pályázaton részt vehet bármely Magyarországon működő, a hazai magánfelhasználóknak interneten elérhető biztosítási szolgáltatást kínáló piaci szereplő. A pályázók előzetes megbeszélések alapján kapták meg a teljes pályázati dokumentációt.

A vetélkedés célja – hasonlóan a tavalyi internetes banki az internetes biztosítási szolgáltatások népszerűsítése mellett a felhasználók, illetve potenciális felhasználók véleményének, tapasztalatainak megismerése és a kiemelkedő internetes szolgáltatást nyújtó biztosítók elismerése, tradíciók kialakítása az internetes biztosítási szolgáltatások területén. A pályázók számára eljuttatott kiírásban is szereplő nem titkolt cél a biztosítók által kínált szolgáltatások kritikai, elemző összevetése, lehetséges fejlesztési irányok, szolgáltatási területek feltárása. A zsűri a pályamunkákat és attól függetlenül a felhasználók számára hozzáférhető szolgáltatást egyaránt vizsgálja. A zsűri tagjai: Dr. Csepi Lajos, Luttenberger Zoltán, a Bankbiztosítási és Kockázatkezelési Szakoktató Intézet ügyvezetője, Skultéty Tamás a HP Magyarország bank és pénzintézetek üzletági igazgatója, Dr. Huczka Daisy független biztosítási szakértő és az Index Technológiai rovatának képviseletében Bodoky Tamás. A zsűri vizsgálja a potenciális ügyfél felhasználóvá válásának körülményeit, a felhasználói felület kezelhetőségét és design-ját, a kínált szolgáltatásválaszték jellemzőit és a műveletek biztonságát, technológiai hátterének megoldásait is.

A benyújtott pályázati anyagok és az értékelési kritériumok már június 5-től megtekinthetők az Indexen (http://index.hu/biztositas/), a zsűri várhatóan június 13-án hozza meg döntését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50