UMTS-tesztautó

Kollár Csaba, 2002. június 10. 21:03
A Mercedes-Benz S-Class speciálisan felszerelt gépkocsijában az együttműködő partnerek bemutatták mindazokat a multimédiás szolgáltatásokat, melyek UMTS mobiltelefon-szabványon alapulnak, illetve a közeljövőben megjelenhetnek akár a szériagépkocsikban is.
A gépkocsikba tervezett UMTS szolgáltatások fejlesztésében a DaimlerChrysler partnere a Siemens, a Sun Microsystems, a T-Mobile, a Jentro és az MBDS/Nice University Sophia Antipolis.

A multimédiás tartalmat mintegy 128 kbps sebességen továbbították a gépkocsiban ülők/utazók számára.

Az UMTS – szabvány szerint – a gépkocsikban is biztosítja a 384 kbps sebességet, ami hatszorosa az ISDN sebességének. Ez a nagy sávszélesség garantálja az élő video- és audioadást, a videotelefont, a gépkocsi folyamatosan működő navigációs rendszerét, hogy csak a leggyakoribb alkalmazásokat említsük.

A DaimlerChrysler felszerelte az UMTS-tesztautót a szükséges működtető eszközökkel és monitorokkal. Ezzel kapcsolatban dr. Hans-Joachim Schöpf, a Mercedes-Benz Passenger Cars elnökhelyettese a következőket mondta: „az UMTS-tesztautó megalkotásával már ma meg tudjuk mutatni az érdeklődőknek azokat az UMTS szolgáltatásokat, melyeket a fogyasztók a közeljövőben akár az alapszolgáltatások között is igénybe vehetnek.”

Kulcsszavak: UMTS +fohir autotech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36