Telekom Austria - régi új márkanév

MTI Sajtóadatbank, 2002. június 14. 07:57
A Telekom Austria osztrák távközlési konszern (TA) azonnali hatállyal újra ezen a márkanéven szerepel, s búcsút vesz éppen két éve bevezetett márkanevétől, mint ezt már év elején jelezték. A Jet2Web név akkori bevezetése 15 millió euróba került, míg "kivezetése" ennél olcsóbb lesz majd.
Mindezt Heinz Sundt, a TA vezérigazgatója jelentette be csütörtökön Bécsben. Az átállás elmondása szerint azét nem jár nagy költségekkel, mert az egyébként is folyó aktuális reklámkampányt használják fel e célra, s mert a TA különböző boltjain és telefonhálózatain egyébként is csak felragasztott feliratok hirdették az általában hálózatra és konkrétan az internetre utaló új nevet.

2000 júniusában a korszerűen hangzó új márkanevet és logót azért tartották szükségesnek bevezetni, mert a Telekom Austria elnevezést monopóliumra emlékeztetőnek és kevéssé dinamikusnak találták, most azonban úgy látják, hogy éppen ez az elnevezés tartalmaz minden szükséges információt és helyes előtérbe állítani az olyan értékeket, mint a stabilitás, biztonság és a szakértelem.

A Je2Web elnevezést mostantól csak multimédiás tevékenységüknél használják. Az olasz társtulajdonos részének visszavásárlásával a napokban újra 100 százalékban a TA tulajdonába került Mobilkom márkaként szerepel a jövőben is, de úgy, hogy világos legyen kötődése a TA-hoz.

A TA közgyűlése egyébként szerdán szabaddá tette az utat a TA másodlagos tőzsdei bevezetéséhez, amely azért vált szükségessé, mert az olasz társtulajdonos fokozatosan megválik a TA-ban való részétől is: a hozzájárulás annyit jelent, hogy a Telecom Italia (TI) és az ÖIAG osztrák állami vagyonkezelő a tőzsdén adhatja el részét: a TI várhatóan 29,8 százalékából idén még 15 százalékot, az ÖIAG 47,8 százalékából jövőre 5 százalékot, majd a TI fennmaradó részét. A közgyűlés arról is döntött, hogy a TA leányvállalatait - a Jet2Web Internetet, a Jet2Web Networks-t és a Datakomot újra integrálják az anyavállalatba.

A közgyűlésen a kisrészvényesek elégedetlennek mutatkoztak, mert a TA még veszteséges, s csak 2004-ben tervez osztalékot fizetni a 2003. év után, bár a nyereségessé válás folyamatát felgyorsíthatja az olasz partner távozása a Mobilkomból és a TA-ból. A kisrészvényesek egyébként úgy ítélték meg, hogy a Mobilkom olasz kézben lévő részéért fizetett 690 millió euró + 26 millió osztalék túl sok volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36