3G telekommunikációs hálózat az alagútban

Kollár Csaba, 2002. június 14. 20:04
Svédországban a Teleca befejezte a tárgyalásokat a Hi3G-vel, az Orange Sverige-vel, a Vodafone-nal és a Svenska UMTS Nät-tal. A megállapodás értelmében olyan technikai megoldással jelennek meg a közeljövőben, mely költséghatékony, és segítségével a harmadik generációs mobil-telekommunikációs hálózat a stockholmi földalattirendszerben futhat.
A fejlesztésért a Teleca felel; e cég feladata a lefedettség, az egymásra hatás és a működési környezet elemzése, valamint a technikai megvalósítási terv elkészítése. „A Teleca megvalósíthatósági tanulmánya biztos választ ad arra a kérdésre, hogy milyen feltételek mellett lehet a stockholmi földalattirendszerben a maximális szinergiahatás elérése. A Storstockholms Lokaltrafik (a stockholmi földalattirendszer tulajdonosa) a jövőben komoly szerepet játszhat a 3G fejlesztésekben” – nyilatkozta Jens Nilsen, a projekt egyik vezetője.

„A mostani megállapodás a jövőt illetően megerősítheti a Teleca pozícióját, egyben a térség vezető harmadik generációs mobilhálózati fejlesztőjévé teheti” – nyilatkozta Markus Enholm, a Teleca System Design telekommunikációs igazgatója. Majd folytatta: „a tény, hogy Svédország 3G szolgáltatói bizalmat szavaztak a további munkákhoz, a garancia arra, hogy fejlesztésünk a város egésze számára fontos.”

Kulcsszavak: UMTS +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36