"Hackerálló" a orosz elnök új weboldala

Tóth Kristóf, 2002. június 22. 12:32
Közel száz hacker próbálta feltörni Vladimir Putin orosz elnök új weboldalát az első 24 órában, senkinek nem sikerült azonban áttörni az oldal védelmi rendszerén, áll a Kremlin közleményében.
Az orosz Szövetségi Információs és Kommunikációs Kormányügynökség mintegy három hónapon keresztül tesztelte az elnöki hivatal új weboldalát, és a szakértők biztosak benne, hogy az új oldal ellenáll minden külső támadásnak. A szakértők szerint a csütörtökön megnyitott www.president.kremlin.ru weboldal gyakorlatilag "hackerálló".

"Mintegy 500 ezer felhasználó látogatta meg a weboldalat az első nap, és összesen 96 hackertámadást regisztráltunk. Ezen utóbbiak közül azonban egy sem járt sikerrel" - közölte a Kremlin szóvivője.

A hackerek általában a weboldal rosszindulatú átformálásáért, bizalmas információk megszerzéséért, illetve pénzügyi adatok megváltoztatásáért támadnak meg egy-egy internetes oldalt, azt azonban nem tudni, mi motiválta azokat, akik az orosz elnöki weboldalt támadták meg. "Bárkik lehettek bármely országból" - mondta a szóvivő.

A weboldal elkészítéséről szóló megrendelést a moszkvai központú Ayaxi nyerte el egy tender keretében, még tavaly júniusban. Az új elnöki oldal elkészítése közel tíz hónapba telt. A weboldal többek között Putin beszédeiről tartalmaz másolatot, új törvényekről ad tájékoztatást, és elnöki információkat közöl. Az orosz elnök weboldalán emellett az elnöki családról, illetve magáról az elnökről készült fotók is találhatók, amelyek egy része a mindennapokat mutatja be, más részük pedig az elnök utazásai, külföldi látogatásai, nyaralásai közben készült. "Most már mindenki bejuthat az elnök házába" - áll az orosz napilap Moskovsky Komsomolets pénteki számának hasábjain.

Kulcsszavak: security website hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50