Új multimédia-kivetítők az Epsontól

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 26. 10:07
Az Epson két új irodai kivetítőt dobott piacra: az Epson EMP-820 és az Epson EMP-811 körülbelül négy kilogramm tömegű; az EMP-820 fényereje 2500, az EMP-811-é pedig 2000 ANSI lumen. Mindkét kivetítő True XGA felbontású, és minden jeltípust támogat a VGA-tól az UXGA-ig.
Az EMP-820 és az EMP-811 kivetítők a legújabb nemzedéket képviselik az Epson kompakt asztali irodai kivetítőinek sorában. Halk üzeműek (a kibocsátott zajmennyiség 38 decibel) és igen könnyűek (tömegük 4,2 kilogramm), így egyaránt alkalmasak rögzített telepítésű és hordozható alkalmazásokra.

Mindkét kivetítő True XGA felbontással működik, s minden jeltípust támogat a VGA-tól az UXGA-ig. Ennek köszönhetően akár 16,7 millió szín megjelenítésére is képesek a teljes vetítőfelületen, amelynek mérete 0,77 m-től 7,62 m-ig terjedhet. Az EMP-820 és az EMP-811 egyaránt az új, 0,9 hüvelykes, 1024x768 pixeles felbontású Epson LCD-Dream-Panel beépítésével készült. Mindkét készülék objektívje (28,3-37,98 mm) lehetővé teszi az akár 1,5 m-es képátlójú kivetítést is mindössze 1,8 méter távolságból.

A kivetítők az Epson ColorReality technológiával készültek és sRGB-kompatibilisek. Az sRGB olyan színkezelő rendszer, amely egységet teremt több különböző berendezés - digitális fényképezőgépek, szkennerek, nyomtatók, számítógép-képernyők és kivetítők - színmegjelenítésében. Az EMP-820 és az EMP-811 emellett lehetővé teszi a felhasználónak, hogy hat különböző kivetítési mód közül válasszon. Az sRGB-üzemmódon túl az alábbi kivetítési módok állnak rendelkezésre: "Normal" (fényerő/színegyensúly beállítási lehetőséggel), "Presentation" (lágy színek megjelenítése elsötétített helyiségekben), "Meeting" (kontrasztosabb megjelenítés a szövegek és diagramok jobb láthatósága érdekében), "Theatre" (mozgóképvetítéshez), valamint "Games" (szórakozás).

Hogy a kivetítők nem egészen ideális körülmények között is torzulásmentes képet adhassanak, a megszokott függőleges trapéztorzítás +/- 30°-os kiküszöbölésén túl az eszközök immár annak a vízszintes irányú torzításnak a helyesbítésére is alkalmasak (mintegy 10°-ig), amely a ferde síkú felületre való vetítés következtében föllép. Még akkor is lehetséges a szabályos, négyszögletű kép megjelenítése, ha a kivetítőt nem tudjuk úgy beállítani, hogy derékszöget zárjon be a vetítőfelülettel.

A berendezések az alábbi csatlakoztatási lehetőségekkel rendelkeznek: DVI-I, két USB csatlakozó, PS/2, S-video, video-RGB, audio, valamint segédképernyő. A készülék tartozékai között megtaláljuk a számítógépes, video-, illetve egérkábeleket is. Ezenkívül számos funkció kiválasztható közvetlenül is egy új, kompakt távirányító segítségével, így közvetlenül megválasztható a forrás, de ugyanígy elérhetőek az egérfunkciók és a különböző különleges hatások is.

Kulcsszavak: projektor Epson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50