Gartner-Icon szakmai nap

Kovács Attila, 2002. június 27. 17:23
A Gartner hazai képviselete az Icon Kft. biztonsági üzletágával közösen 2002. június 27-én "Az üzleti folytonosság tervezése" címmel szakmai napot tartott a budapesti Hotel Héliában.
A nemzetközi szakemberek által tartott előadások célja az volt, hogy a vállalatok vezetőinek segítsen megtervezni a kritikus helyzetekben történő intézkedéseket. Simon Mingay, a Gartner kutatási igazgatója a szeptember 11-i események tanulságai alapján gyakorlati példákat mutatott arra, mi történik akkor, amikor bekövetkeznek az üzletmenetet fenyegető, előre nem látható események. A második előadó John Mahoney volt, aki módszereket és ajánlásokat mutatott be arra, hogy miképpen lehet egy szervezetben kialakítani a tudatos kockázatviselés képességét.

Az Icon , mely a hazai közép és nagyvállalatok körében informatikai biztonsági auditálást, tanácsadást és biztonsági fejlesztéseket végez, maga is ügyfele a Gartnernek, és mások számára is követendő példának tartja a Gartner előadói által megfogalmazott eljárásokat.

A rendezvényen kb. 30 hazai vállalat képviselője vett részt, köztük a Matáv, Pannon GSM, Magyar Külkereskedelmi Bank és a Mol. „Ez a rendezvény is jelzi, hogy az informatikai rendszereket intenzíven használó üzleti szervezetek vezetői egyre komolyabb figyelmet szentelnek üzleti folyamataik biztonságára, s a tudatos informatikai biztonsági tervezésre” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, az Icon IT-biztonság üzletágának vezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38