Helymeghatározása épülő szolgáltatások a Nokiától Ausztriában

Kollár Csaba, 2002. július 2. 09:56
A ONE nevű cég a One Compass-szal Ausztriát térképészetileg feldolgozta, és a Nokiával közösen új, helymeghatározásra épülő szolgáltatásokat mutatott be.
A Nokia mPosition elnevezésű megoldása a ONE ügyfeleinek olyan szolgáltatásokat kínál, melyek “a kezük ügyében gyorsak és eredményesek”. Az osztrák mobilhálózati szolgáltató, a ONE a ONE COMPASS-t, az új helymeghatározásra épülő szolgáltatáscsomagot mobilfelhasználók számára június 11-én mutatta be. A szolgáltatás alapját a Nokia mPosition megoldása jelenti, amire aztán a ONE COMPASS-t ráépítve, a fogyasztók helyfüggő információkat kaphatnak SMS-ben, vagy WAP-on.

A ONE COMPASS Leisure segítségével a felhasználók a hozzájuk legközelebb levő eseményről, moziról, táncklubról szerezhetnek információt. Olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint “melyik film kezdődik nemsokára a legközelebbi moziban?”, vagy “hol van a legközelebbi jazz koncert?”.

A ONE COMPASS Information elsősorban vészhelyzet esetén gondoskodik a felhasználóról; megadja a legközelebbi kórházak, gyógyszertárak, bankok, rendőrőrsök címét, elérhetőségét.

Kulcsszavak: Nokia mobilszolg ONE GPS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50