Éled a „szélessávú Nagy-Britannia” reménye

MTI Sajtóadatbank, 2002. július 2. 10:29
Az elmúlt hat hónapban megduplázódott a szélessávú internetelérések aránya Nagy-Britanniában, de az ország még mindig elmarad európai szomszédjai mögött - közölte a NetValue kutatócsoport.
Az Egyesült Királyság a hatodik helyen áll Nyugat-Európában a szélessávú internet elterjedtségében; magasabb ez az aránya Dániában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Norvégiában és Olaszországban is.

Az európai internetes szolgáltatók - a német T-Online, a francia Wanadoo és a spanyol Terra Lycos - úgy tekintenek a szélessávú szolgáltatások elterjesztésére, mint az életben maradásukhoz, a nyereségességhez elengedhetetlen fordulatra - hiszen az átlagosan kilencszer gyorsabb kapcsolat révén a fogyasztók több időt töltenek el a gép előtt, tovább maradnak az interneten, több hirdetést néznek meg, és többet fizetnek az online szolgáltatásokért is.

A NetValue adatai szerint a brit háztartások 6,1 százalékában van szélessávú internetelérés. A dán adat 24,5 százalék, Németországban 15,4 százalék ez az arány.

Nagy-Britannia azonban megkezdte a felzárkózást: áprilisban a British Telecom csökkentette a szélessáv tarifáit, lehetővé téve a Freeserve és az AOL számára, hogy 25 százalékkal alacsonyabb árakat állapítson meg. Többek között ennek eredményeképpen december és május között 2,6 százalékról 6,1 százalékra nőtt a brit szélessávú internetelérések aránya.

Kulcsszavak: trend hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59