NTT DoCoMo - blokkoljuk a spameket!

Kollár Csaba, 2002. július 3. 06:51
A NTT DoCoMo, valamint nyolc regionális leányvállalata bejelentette, hogy a cég olyan új lehetőséget kínál a felhasználóknak, amivel blokkolni tudják a spam leveleket.
A spam-ellenes törvény július 1-jei hatállyal lépett életbe. A törvény foglalkozik a speciális – értsd kéretlen – e-mail-ek küldésével, illetve az ilyen e-mail-ek kezelésével is. Az új törvény értelmében a reklámok küldői minden egyes e-mail fejlécében a japán karakterkészlet felhasználásával fel kell, hogy tüntessék, hogy a levél egy kéretlen reklám, illetve meg is kell jelölniük a levelet. A levélnél fel kell tüntetni a küldő nevét, postai és e-mail címét annak érdekében, hogy a címzettnek lehetősége legyen válaszolni az üzenetre. Így a címzett bármikor lemondhatja a nem igényelt szolgáltatást.

A DoCoMo úgy döntött, hogy a törvény szellemében maximális lehetőséget ad előfizetőnek arra, hogy elhatárolják, “megvédjék” magukat a kéretlen üzenetektől. A felhasználók automatikusan blokkolhatják az e-mail-eket a fejlécben található szöveg beazonosítása alapján. Ez az új lehetőség a cég i-mode site-ján érhető el októbertől.

Marketingkommunikációs szakemberek rámutatnak arra, hogy a DoCoMo most bemutatott spam-ellenes szolgáltatása példaként szolgálhat a többi szolgáltató számára is akár vezetékes, akár mobil környezetről legyen szó. A fogyasztók pedig már a bejelentéskor “kitörő lelkesedéssel” fogadták az októberben induló szolgáltatást. Az persze más kérdés, hogy a helymeghatározásra épülő szolgáltatások egy része felépítéséből adódóan spam-eket is küldhet a közelben tartózkodó mobileszköz-tulajdonosoknak, ezzel segítve eligazodását.

Kulcsszavak: mobilszolg spam NTT DoCoMo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55