Avaya-vezető a LaserBit élén

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. július 3. 12:48
A Magyar Technológiai Innovációs Alap (HITF) ma jelentette be, hogy E. Walter Koenig elnök-vezérigazgatóként csatlakozott az Alap portfóliójához tartozó LaserBit Communications céghez. A korszerű, kültéri lézeres optikai telekommunikációs berendezéseket gyártó LaserBit több mint 35 országban forgalmazza termékeit.
E. Walter Koenig III több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi piacterek és a telekommunikáció területén. Előző pozíciójában az AVAYA Communications EMEA régiójának igazgatója volt, mely területhez hat iroda működtetése és 45 országban való jelenlét tartozott. Ezt megelőzően Koenig a Lucent Technologies cégnél töltött be vezető pozíciókat Szaúd-Arábiában, Olaszországban és Ausztriában (utóbbinál a közép-kelet-európai térség és a korábbi Szovjetunió területe tartozott hozzá). A Lucent Technologies előtt a Harris Corporation vezető tisztviselője volt Malajziában, Szaúd-Arábiában és az Amerikai Egyesült Államokban. Koenig széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a világpiacon jelenlevő, nagy teljesítőképességű értékesítési és működési szervezetek kialakításában.

A HITF az alapító vezetőkkel közösen 1999. decemberében 700.000 dollár befektetéssel hozta létre a LaserBit céget. A LaserBit 2000. decemberéig 6 millió dollárnyi másodlagos befektetést vonzott, a befektető egy, az Intel Capital vezette, nemzetközi befektető cégeket összefogó konzorcium volt. A cég vezeték nélküli lézeres pont-pont összeköttetései hibamentesen és biztonságosan képes akár 5 kilométeres távolságot átívelő hang-, adat- és videóátvitelre. A cég 2001-ben elnyerte a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület "Az év vállalata" díját.

Kulcsszavak: +céginfo LaserBit

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59