A Megatrend sikerrel „debütált” az Európai Unióban

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. július 3. 13:32
A Megatrend 2000 Informatikai Rt. képviseli hazánkat egy Európai Unió által finanszírozott százmillió forintos kutatás-fejlesztési programban. A nemzetközi AFORO-projekt Európa agrár-élelmiszeripari területének informatikai problémáira keres megoldást, illetve készít felzárkóztatási tervet az eEurope program irányelveinek megfelelően.
Az Európai Unió alkalmazott kutatásainak területén meghirdetett pályázatok között az uniós tagok meggyőző többséggel, „kitűnő” minősítéssel díjazták és támogatták azt a nemzetközi kutatási projektet, melyben egyedüli magyar szereplőként – a régió képviseletében – helyet kapott a Megatrend 2000 Rt. Az AFORO nevet viselő konzorcium 18 európai országból delegált szakmai partnerekből áll, akik között kutató-fejlesztő műhelyek, egyetemek, állami- és regionális agrárintézmények és a vállalkozói szféra kiemelt szereplői is jelen vannak.

A spanyol koordinációjú projekt célja egy olyan kutatási terv kidolgozása és végrehajtása, amely arra keresi a választ, hogy milyen módon használhatják fel az agrár-élelmiszeripari vállalatok az információs technológiákat. Ezen belül kiemelt helyen szerepel egy olyan szakmai, elektronikus adatbázis kialakítása, amely először vállalkozik Európában arra, hogy a tagállamok és a csatlakozni kívánó országok agrár-informatikai állapotáról egységes szerkezetben biztosítson információt.

A projekt költségvetése 428.000 euró azaz több, mint 100 millió forint. Az agrár- illetve informatikai szakembereknek egy év áll rendelkezésükre, hogy együttműködésükből megszülessen a rendszerező-stratégiai dokumentáció.

A projekt kiemelt jelentőségű mind hazai, mind európai viszonylatban, hiszen ha a kutatás eredményei meggyőzőek lesznek az Európai Bizottság számára, akkor az elkövetkező 5-10 év agrár-informatikai irányvonala ezen eredmények alapján kerül kijelölésre.

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. és az izlandi NYHERJI, mint informatikai szakértők közösen biztosítják a projekt technológiai szakértői hátterét. Emellett a hazai agrár-informatikai piacon meghatározó részesedéssel és komoly tapasztalattal rendelkező Megatrend az Infosys vállalatirányítási rendszerét használó nagyszámú agrár-ügyfélbázisára alapozva felméri a jelenlegi helyzetet, amely stabil alapot szolgáltat az EU jövendő agrár-stratégiájának kialakításához.

Kulcsszavak: projekt +céginfo Megatrend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55