Az eTel Csoport megvásárolja a Telefónica osztrák vállalatát

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. július 4. 10:43
Az alternatív vállalati telekommunikációs szolgáltató eTel Csoport bejelentette, hogy megegyezésre jutott a Telefónica S. A.-val az ETI megvásárlásáról. Ezzel a lépéssel az eTel Ausztria a telekommunikációs szegmens vezető szolgáltatójává vált.
2002-ben az ETI várható bevétele 30 millió euró lesz. A tranzakció jelentős eszközökhöz juttatja az eTel már meglévő portfólióját - beleértve bécsi 65 km-es városi optikai hálózatát, ami lefedi a vállalati ügyfelek 80%-át, illetve az országos, nagy sávszélességű, Bécset, Grazot, Klagenfurtot, Innsbruckot, Salzburgot és Linzet összekötő hálózatát.

Ez az ügylet az eTel Csoport újabb fontos lépése azt követően, hogy 2001 júniusában az RSL COM Austria AG megvásárlásával belépett az osztrák piacra, illetve, hogy 2002 márciusában megvásárolta az MCN-t a Teracom-tól. Az ETI megszerzése kiszélesíti az eTel ausztriai működési körét, összesen 40 000 vállalati ügyfelet biztosítva a cégnek, és jelentősen megszilárdítja az eTel versenypozícióját az állami tulajdonú Telekom Austriával szemben. Az ETI integrációja az eTel-be közvetlenül a tranzakció után megkezdődik.

Sean Melly, az eTel Csoport vezérigazgatója az akvizícióról a következőket mondta: "Az eTel Csoport jelentős mértékben fejlődött a jelenlegi akvizícióval, amely 12 hónap alatt Ausztriában a negyedik. A városi és a nemzeti infrastruktúra, valamint a jól megalapozott ügyfélkör tekintetében az ETI tranzakció fontos eszközökhöz juttatta az eTel ausztriai központját. Az eTel helyzete vezető alternatív telekommunikációs szolgáltatóként szilárd az osztrák piacon. Az ügylet - a csoport egészét tekintve - a várható bevételt éves szinten 100 millió euró fölé helyezi a következő év elejére, illetve mérföldkő a vállalat folyamatban lévő közép-európai terjeszkedési programjában."

Kulcsszavak: +céginfo eTel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59