Samsung: nagy tervek a mobiltelefon-piacon

Tóth Kristóf, 2002. július 4. 20:40
A dél-koreai Samsung Electronics a társaság közleménye szerint megduplázza mobiltelefon-üzletágának idei költségvetési keretét. Az óriáscég a lépéssel mobiltelefon-gyártókapacitását szeretné kibővíteni.
A világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártójának bejelentése jókora meglepetést okozott a szakértők körében, mivel a vezető gyártók - a társaságot kivéve - rendkívül gyengén alakuló eladásokról és telített piacról beszélnek.

A Samsung az elmúlt hónapban pozitív irányban módosította mobiltelefon-üzletágának 2002-es eredmény-előjelzését, amely a jelenlegi piaci helyzet tekintetében meglepő, az elemzők szerint ugyanakkor a társaság rámenős marketingstratégiájával, illetve igényes készülékeivel megvalósítható.

"Fontolóra vesszük a telekommunikációs üzletághoz kapcsolódó létesítmények éves költségvetésének megduplázását 333 millió dollárra, hogy növelni tudjuk gyártókapacitásunkat" - mondta a Samsung szóvivője. "A végső döntés azonban a piaci kondícióktól függ."

A Samsung legnagyobb riválisai, a finn Nokia, illetve az amerikai Motorola a társasággal ellenben meglehetősen borúsan látják a közeljövőt. A piacvezető Nokia a közelmúltban két hónap alatt kétszer csökkentette éves előjelzését, mivel a társaság szerint a piaci kereslet messze elmarad az előzetes várakozásoktól.

- A Samsung a többi gyártóhoz hasonlóan pontosan tudja, hogy a piaci körülmények egyáltalán nem kedvezőek - mondta egy elemző. - Ami viszont a marketinget illeti, a Samsung más. A társaság probléma nélkül el tudja majd érni kitűzött céljait - tette hozzá.

A dél-koreai óriás az idei évben egymaga mintegy 40 millió mobiltelefont tervez eladni, ami 43 százalékos növekedés lenne a tavalyi évhez képest. A társaság jól átgondolt és igen eredményes reklámkampánya ebben az eredményben óriási szerepet tölthet be.

- A Samsung marketingesei és tervezői tudják, hogyan lehet háttérbe szorítani a konkurenciát. Tudják, mi kell a vásárlóknak, és a riválisoknál gyorsabban valósítják meg - mondta az elemző.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50